Teknoloji

Meta VR stüdyosu Within’i satın almayı erteledi

meta within

Meta Within sanal gerçeklik stüdyosunu satın almayı ertelediğini açıkladı. 1 aylık bir erteleme açıklayan şirket, satın alma sürecinin 31 Ocak 2023’ten önce tamamlanmayacağını duyurdu. Mahkeme kayıtlarında görülen bu açıklama, Reuters tarafından ortaya çıkarıldı.

Kayıtlarda ağustos ayında alınan geçici kısıtlama kararının uzatıldığı görülüyor. Söz konusu kısıtlama kararı ise ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) tarafından açtığı davanın ardından alınmıştı. FTC Meta’nın yeni gelişen sanal gerçeklik (VR) endüstrisini tekel altına almaya çalıştığını öne sürmüştü.

Within popüler VR fitness servisi Supernatural’ın geliştiricisi olarak adını duyurmuştu. FTC, Meta’nın Within’i satın alması durumunda bu alandaki rekabetin olumsuz etkileneceğini savunuyor. Şirket daha önce Beat Saber’ın geliştiricisini de satın almıştı.

Meta Within’i satın almaktan vazgeçebilir

Ancak Meta’nın başka alanlardaki küçük şirketleri de satın alarak potansiyel rakiplerini engelleme yaklaşımı şüphelerin temelini oluşturmuş gibi görünüyor. Meta’nın adı Facebook iken Instagram ve WhatsApp’ı satın alması da FTC tarafından açılan ayrı bir davanın konusu olmuş durumda.

Meta Within anlaşmasının 31 Ocak 2023 itibarıyla tamamlanamaması durumunda anlaşmadan vazgeçebilir. Konuyla ilgili açıklamayı şirketin teknoloji şefi Andrew Bosworth yapmıştı. Bunun ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından açılan davanın sonucundan bağımsız bir karar olabileceği de belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER