Teknoloji

Meta’nın Within’i satın almasına mahkemeden izin çıktı

meta facebook

Meta sanal gerçeklik stüdyosu Within’i satın almak için verdiği mücadeleyi kazandı. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde görülen dava, şirket aleyhine ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından açılmıştı. Bloomberg’in haberine göre, mahkeme FTC’ye karara itiraz için bir hafta süre tanıdı. FTC’nin vakit kaybetmeden itiraz başvurusunu yaptığı ve temyiz duruşmasının da 7 Şubat’ta gerçekleştirileceği açıklandı.

FTC sosyal medya devinin Within’i satın almasını 2022’nin temmuz ayında mahkemeye taşımıştı. Within, sanal gerçeklik uygulaması Supernatural’ın geliştiricisi olarak ün kazanmıştı. FTC, teknoloji devinin Within’i satın alması durumunda son kullancıya yönelik sanal gerçeklik pazarında tekel hâline geleceğini iddia etmişti.

Komisyon, şirketin 2019’da popüler VR oyunu Beat Saber’ı satın almasını da örnek olarak göstermiş ve Within’in de Meta çatısı altına girmesiyle rekabet ortamının iyiden iyiye yara alacağını savunmuştu.

Meta Within’i satın almayı ertelemişti

FTC ile hukuk mücadelesine giren şirket, Within’i satın almayı 31 Ocak’a kadar ertelemişti. Şirketin teknoloji şefi Andrew Bosworth, mahkemeden zamanında bir karar çıkmadığı takdirde Within’den vazgeçebileceklerini belirtmişti.

Meta’nın Within’i satın almasına itiraz edilmesi konusunda FTC içinde anlaşmazlıklar yaşandığı da söylentiler arasında yer alıyor. FTC’den şu an için konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER