Teknoloji

Meta Verified sistemi, ABD’de kullanıma sunuluyor

meta verified
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Meta, Facebook ve Instagram için paralı doğrulama sistemini ABD’de kullanıma sunduğunu, CEO Mark Zuckerberg tarafından yapılmış bir paylaşımla, cuma günü duyurdu. Şubat ayında önce Avustralya ve Yeni Zelanda’da faaliyete geçirilen “Meta Verified” mavi doğrulama rozeti, önleyici taklitçilik tedbirleri ve müşteri desteğine doğrudan erişim gibi avantajlar sunuyor. Abonelik, web üzerinde aylık 11,99 dolar ve mobil cihazlarda aylık 14,99 dolar olarak ücretlendiriliyor.

Ancak Meta Verified’ın ABD sürümü, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki gibi artan görünürlük ve erişim sağlamıyor. Meta sözcüsü Paige Cohen, The Verge sitesine şunları söyledi: “Bu hizmetin işleyişine dair geri bildirimler aldık ve kafa karışıklığına yol açtığı için, bu bileşeni Avustralya ve Yeni Zelanda dışına genişletmeyi düşünmeden önce değerini daha iyi anlamak ve öğrenmek için zaman ayırıyoruz.”

Meta Doğrulanmış için bekleme listesine https://meta.com/verified adresinden katılabilirsiniz. Ücreti ödemenin yanı sıra, 18 yaşından büyük olmalı, kimlik belgenizin fotoğrafını Meta’ya göndermeli, Meta’nın minimum etkinlik gereksinimlerini karşılamalı ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmelisiniz. Doğrulandıktan sonra, kullanıcı adınızı, profil adınızı, doğum tarihinizi veya fotoğrafınızı yeniden doğrulama yapmadan değiştiremezsiniz.

İlginizi çekebilir

Meta Doğrulanmış ile şirket, Elon Musk’ın yönetiminde yeniden başlatılan Twitter Blue doğrulama sistemini takip ediyor. Ancak Twitter’ın aksine, Instagram veya Facebook’ta Meta Doğrulanmış sistemi kullanıma sunulmadan önce doğrulama rozeti olan kullanıcılar için Meta’ya göre hiçbir şey değişmeyecek. Bununla birlikte, Musk’ın “eski” doğrulama rozetlerini kaldırma sözlerine rağmen, bunlar şu ana kadar hâlâ Twitter’da mevcutlar.

İLGİLİ HABERLER