Teknoloji

Meta’nın Threads platformu için web versiyonu bu hafta geliyor

meta threads

Meta’nın X’e rakip olarak çıkardığı popüler sosyal medya servisi Threads, kullanıcılarına çok daha fazlasını sunmaya hazırlanıyor. Hizmetin, X (eski adıyla Twitter) platformuna ciddi bir rakip olarak boy gösterdiği bu ilk dönemde, web tabanlı erişim eksikliği kullanıcılar tarafından dile getirilmişti. Bu eksiklik, yakında tarihe karışacak gibi görünüyor.

Mark Zuckerberg’in şirketi, Threads’ın web versiyonunu yakın zamanda faaliyete geçireceğini duyurdu. Bu, kullanıcıların platform üzerinde arama yapabilmeleri gibi yeni özelliklerle birlikte sunulacak. Ayrıca, merkezi olmayan sosyal ağ protokolü Activity Pub ile entegrasyon üzerinde de çalışılmakta.

Mosseri’nin açıklamasına göre, bu yeniliklerin birkaç hafta içinde kullanıma sunulması planlanıyor ancak kesin bir tarih henüz yok. Kaynaklar, bu tarihin değişebileceğine dair uyarıyor.

Threads, sadece bir buçuk ay önce açılmış olmasına rağmen, hızla 100 milyon kullanıcı sayısına ulaşmış durumda. Ünlülerin ve markaların da katılımıyla servis, daha çok dikkat çekmeye başladı. Yeni özelliklerin eklenmesi, platformun daha da güçlenmesine yardımcı olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER