Teknoloji

Meta Threads için yer imleri özelliğini test ediyor

Meta Threads için yer imleri özelliğini test ediyor
meta threads

Meta Threads için yer imleri özelliğini test etmeye başlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar favori paylaşımlarını saklayabilecek ve daha sonra aradıklarında daha kolay şekilde bulabilecek. Konuyla ilgili açıklama, Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri tarafından yapıldı. Şirketten yapılan açıklamada, kullanıcılar tarafından yoğun şekilde talep edilen bu özelliğin ilk etapta sınırlı ölçekte test edileceği belirtildi.

Meta tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, Threads’teki “Kaydet” butonunun özelliğin Instagram versiyonuna bir hayli benzediğini gösteriyor. Threads kullanıcıları uygulamanın ayarlar bölümündeki “Kaydedilenler” sekmesi üzerinden sakladıkları gönderileri görebilecek.

Gönderileri kaydetme özelliği heyecan verici bir yenilik gibi görünmese de, Threads’e biraz daha düzen getirilmesine yardımcı olacak. Threads’te hâlihazırda kullanıcıların talep ettiği mesajlaşma, arama filtreleme ve listeler oluşturma gibi özellikler bulunmuyor. Bunlar X’ten Threads’e kullanıcı geçişini yavaşlatan faktörler arasında sayılıyor.

Meta Threads deneyimini geliştirmek için çalışmaya devam ediyor

Threads bir süre önce de aranabilir etiketleri kullanıma sunmuştu. Kronolojik arama ve trend özellikleri ise henüz uygulamaya entegre edilmiş değil. Adam Mosseri’ye kronolojik arama “istenmeyen” gönderi paylaşanlar tarafından kolayca manipüle edilebilecek bir özellik. Ancak bu özelliğin şirket içi prototipi kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Trend özelliğinin de yine Meta bünyesinde test edildiği biliniyor.

Meta tarafından daha önce yapılan bir açıklamada Threads deneyimini iyileştirmek için kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda çalışmaların sürdüğü belirtilmişti. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg de Threads’in aylık aktif kullanıcı sayısının 130 milyonu geçtiğini açıklamış ve bu sayının 1 milyarı bulabileceğini dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER