Teknoloji

Meta, Threads için gelişmiş bir web uygulamasını sonunda açıyor

threads web

Meta, Threads için çok daha yetenekli bir web uygulamasını kullanıma sunuyor. Salı günü Mark Zuckerberg tarafından Threads üzerinden duyurulan bu özellik, kullanıcıların gönderi paylaşmalarına, diğer gönderilerle etkileşime girmelerine ve akışlarına bakmalarına imkan tanıyacak. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, bu özelliğin önümüzdeki birkaç gün içinde kullanıma sunulacağını belirtti.

Daha önce Threads, web üzerinde sadece bir profili görüntülemekle birlikte sınırlı bir deneyim sunuyordu. Yeni masaüstü web arayüzü, mobil uygulama ile oldukça benzer görünüyor. Yine de, sayfanın üstünde gezinme simgeleri bulunuyor ve “Sizin için” ve “Takip edilenler” akışları arasında geçiş yapmak için sol alt köşede bir düğme tıklanıyor.

Ancak, web deneyimi mobil uygulamada yapılabilecek her şeyi sunmuyor. Meta sözcüsü Christine Pai’ya göre, profilinizi düzenleme veya bir gönderiyi web üzerinden Instagram DM’lerine gönderme gibi işleri gerçekleştirmek en azından şu an için mümkün olmayacak.

Post by @zuck
View on Threads

Threads, temmuz başında Elon Musk’ın Twitter’ına duyulan hoşnutsuzluğu kullanarak büyük bir başlangıç yaptı. Uygulama birkaç gün içinde 100 milyon kullanıcıya ulaştı, böylece ChatGPT’nin geçen yılın sonundaki büyük çıkışını bile geride bıraktı. Ancak bazı ölçüm ve analiz firmaları, Threads kullanımının düşmüş olabileceğini belirtiyor. Belki de gelişmiş web uygulaması ve yakında sunulacak daha iyi bir arama özelliği, bazı kullanıcıları geri döndürebilir.

Yeni web versiyonu, kullanıcıların bilgisayarları üzerinden sosyal medya uygulamalarını kullanmayı tercih ettikleri, özellikle de iş günlerinin büyük çoğunluğunu masaüstü web tarayıcısında geçirdikleri durumlar için uygun olabilir. Bu sayede kullanıcılar, Threads’de bir şeyler paylaşmak için telefonlarına geçiş yapmak zorunda kalmayacaklar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER