Teknoloji

Meta’nın Twitter rakibi “Threads” kısa süreliğine Google Play Store’da görüldü

instagram meta threads

Sosyal medyanın bu dönemdeki krallarından biri olan Meta, sektöre yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Uzun süredir üzerinde çalışılan “Threads”, birçok bakımdan Twitter’ı andırıyor ve hedefi net: Twitter’a meydan okumak. Bir süreliğine Google Play mağazasında boy gösteren mobil uygulama, bir geliştirici olan Alessandro Paluzzi tarafından fark edildi. Paluzzi, uygulamanın kullanıcı arayüzüne dair ekran görüntülerini paylaştı. Ancak mağaza üzerinden erişim kısa süre sonra kesildi ve uygulama izini kaybettirdi.

Ekran görüntülerine göre uygulama, kullanıcılarına Instagram hesapları ile giriş yapma ve takip ettikleri Instagram hesaplarını taşıma imkanı sunuyor. Kullanıcılar, yeni uygulama üzerinde kimleri takip etmek istediklerini belirlemek için Instagram’dan gelen takip listesini kullanabilecekler.

Twitter’a oldukça benzer bir tasarıma sahip olan Meta’nın rakip uygulaması, gönderilerin karakter sayısını gösterme, gönderilere ek yapma, beğenme, yeniden paylaşma, yorum yapma ve paylaşma gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Ayrıca kullanıcıların profil resimleri yuvarlak ve mavi onay rozeti bile mevcut. Instagram’ın Twitter’a benzer mavi onay işaretleri de uygulamada yerini almış.

Threads geçtiğimiz ocak ayından beri geliştiriliyor

Meta’nın bu yeni uygulamasının geliştirilmesi, “Proje 92” adı altında ocak ayından bu yana devam ediyor. Meta’nın ürünlerinden sorumlu başkanı Chris Cox, uygulamanın önizlemesini yaparken “Yaratıcılar ve kamuoyunun ilgi gösterdiği kişilerin, Twitter’ın aksine daha sağlıklı yönetilen bir platformda olmak istediklerini duyuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sızıntı, Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve Twitter CEO’su Elon Musk arasında bir rekabete yol açtı. Cox’un ifadesinin Musk’a ulaşmasının ardından Musk, Zuckerberg’in kabul etmesi halinde “kafes dövüşüne hazır olduğunu” tweetledi. Şimdi, herkesin merakla beklediği soru, bu müsabakanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği.

Uygulamanın resmi çıkış tarihi henüz Meta tarafından duyurulmuş değil. Ancak Threads’in Google Play’de görülmesi, uygulamanın yakın bir zamanda kullanıma sunulabileceğine işaret ediyor. Konuyla ilgili Meta yetkililerinden bir yorum bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER