Teknoloji

Meta Threads’de paylaşılan bilgilerin doğruluğunu kontrol edecek

meta threads

Meta Threads‘de kullanıcılar tarafından oluşturulan içerikleri denetleme konusunda daha fazla çaba gösterecek. Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri, Threads için bir bilgi doğrulama programı üstünde çalışıldığını belirtti. Programın kapsamı konusunda bilgi vermeyen Mosseri, Threads’in “Facebook veya Instagram’daki gerçek kontrol derecelendirmelerini Threads ile eşleştireceğini” belirtmekle yetindi.

Hâlihazırda teyitçiler Threads’deki içerikleri değerlendiremiyor. Ancak yakında Facebook veya Instagram’da yanlış olarak işaretlenen bilgilerdeki teyitçi notları da Threads’e aktarılacak. Mosseri, böylelikle teyit alanındaki ortaklarının Threads’deki yanlış bilgileri de inceleme ve derecelendirme imkanına sahip olacağını dile getirdi.

Program önümüzdeki yılın başları itibarıyla hayata geçecek. Meta’dan yapılan açıklamaya göre, üçüncü taraf teyit ortakları platformda dolaşan içerikleri işaretleyecek ve inceleme altına alacak. Uygulamanın kullanıcılarına kişisel akışlarında görülen “doğruluk kontrolü yapılmış içerik” gösterimi konusunda daha fazla yönetim imkanı sunulacak. Meta’dan yapılan açıklamada, Instagram’daki hassas içerik ayarlarının Threads’e de aktarılacağı belirtildi.

Meta Threads için bilgi doğrulama programı başlatarak beklenen bir adım atıyor. Zira ABD’de yaklaşan başkanlık seçimi öncesinde sosyal medya platformlarında yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için ciddi önlemler almak gerekiyor. Meta’nın daha önce Threads özelinde yaptığı hamleleri de düşününce son açıklamaya şaşırmamak gerekiyor. Şirket kısa süre önce Threads’e arama özelliğini eklediğinde diğer platformlarında “yanlış bilgiyle bağlantılı” olarak işaretlenen bazı kelimeleri engellemişti.

Meta Threads’e bir süre önce arama özelliği eklemişti

Threads gibi sosyal medya şirketlerinin, özellikle yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde platformlarında yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için bariyerleri genişletmeyi düşünmesi gerekiyor. Threads uygulamasındaki bir doğrulama sistemi, şirketin son hamleleri göz önüne alındığında çok büyük bir şok değil. Şirket bir arama aracı sunduğunda, Meta platformunda “daha önce yanlış bilgiyle bağlantılı” olan belirli kelimeleri engelledi.

İLGİLİ HABERLER