Teknoloji

Meta sanal gerçeklik ortamında dijital ürün satışını test ediyor

meta sanal gerçeklik

Meta, Horizon Worlds adını verdiği sanal gerçeklik dünyasında kullanıcılara yönelik parasallaştırma araçlarını test etmeye başladı. Artık bazı içerik oluşturucuları dijital unsurlar hazırlayabilecek ve bunları doğrudan sanal sosyal alanda satmak mümkün olacak.

Teste ilk olarak ABD ve Kanada’da yaşayan 18 yaşından büyük kullanıcılar katılabilecek. İçerik sahipleri sanal dünyadaki Ticaret sekmesine giderek ürettikleri dijital ürünlerin satışını gerçekleştirebilecek.

Meta’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bugün bir grup içerik yapımcısıyla geri bildirimlerini almak için bir test başlatıyoruz. Bu tarz araçlar, uzun vadeli metaverse vizyonumuzda önemli bir yere sahip. Metaverse ortamında içerik sahiplerinin para kazanabilmesini ve insanların da dijital ürün, servis ve deneyim sahibi olabilmesini hedefliyoruz.”

Meta tarafından verilen bilgiye göre, sanal gerçeklik parasallaştırma programına katılanların Yasaklanmış İçerik Politikası’nda belirtilen talimatlara uyması gerekiyor. Facebook ve Instagram’da olduğu gibi, sanal gerçeklikte de moderasyon kısmen de olsa kullanıcılara bırakılıyor. Şirket, kurallara aykırı gibi görünen içeriklerin değerlendirilme için bildirilmesini istiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER