Teknoloji

Meta gençlere yönelik reklam hedefleme kısıtlamalarını sıkılaştırıyor

facebook instagram meta reklamsız instagram

Meta kullanıcıları için zararlı olabilecek reklam kampanyalarını engellemek adına aldığı önlemleri sıkılaştırıyor. Şirket reklam verenlerin gençlere yönelik hedefleme yapmasına yeni kısıtlamalar getiriyor. Şubat ayından itibaren Facebook ve Instagram’da gençlere gösterilen reklamlarda cinsiyet üzerinden de hedefleme yapılamayacak. Sadece yaş ve konum bilgisi hedefleme için kullanılabilecek.

Mart ayından itibaren ise genç Facebook ve Instagram kullanıcıları belli konulardaki reklamları tamamen engelleyebilecek. Gençler hâlihazırda belli markaların reklamlarını gizleyebiliyor. Önümüzdeki dönemde ise örneğin ayakkabı reklamlarını tamamen gizlemek mümkün olacak.

Şirket gençlerin görebileceği içeriklere bir süredir önemli kısıtlamalar getiriyor. Facebook ve Instagram 2021’de reklam verenlerin gençlerin ilgi alanları doğrultusunda hedefleme yapmasını yasaklamıştı.

Instagram’da 16 yaşından gençlerin hesapları otomatik olarak gizli şekilde açılırken, tüm genç kullanıcılar için hassas içerikler sınırlandırılmıştı. Buna ek olarak, “şüpheli” yetişkinlerin Facebook ve Instagram’da gençlere mesaj atması kısıtlanmıştı.

Meta reklam politikasında başka bir değişikliğe daha gitmişti

Bunun kısa bir süre içinde Meta’nın reklam politikasındaki ikinci önemli değişiklik olduğunu belirtmekte fayda var. Şirket bir süre önce ayrımcı reklam dağıtımını engelleme amacıyla bir yapay zekâ sistemini devreye sokmuştu. Bu sistem, Facebook’a ABD’de yöneltilen etnik köken ve cinsiyet üzerinden reklam hedeflemesi yapma suçlamalarının kapatılması için yapılan anlaşma doğrultusunda geliştirilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER