Eğlence

Meta Reels videoları için içerik yapımcılarına prim ödemeyi durdurdu

meta reels
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Meta Reels videosu hazırlayan içerik yapımcılarının para kazanmasını sağlayan önemli girişimlerinden birini sonlandırmış gibi görünüyor. The Insider’ın haberine göre, şirket Reels Play isimli prim programını durdurdu.

Söz konusu programın duyurusu 2021’in aralık ayında yapılmıştı. Bu program kapsamında Facebook ve Instagram’da Reels videosu hazırlayan içerik yapımcılarına izleme sayısı ve diğer kriterler doğrultusunda aylık prim ödemeleri yapılıyor. Popüler içerik yapımcılarına yapılan aylık ödeme miktarının 35 bin dolara kadar çıktığı belirtiliyor. Meta söz konusu program sayesinde Reels videolarına TikTok’a karşı avantaj kazandırmayı hedeflemişti.

Meta’dan yapılan açıklamada, programın “evrim geçirdiği” ve şu an için Reels Play kapsamında Facebook’taki içerik yapımcılarına ve Instagram’daki ABD merkezli içerik yapımcılarına bir ödeme yapılmayacağı belirtildi. Şirket Reels videoları için daha “hedeflenmiş” şekilde prim ödemelerinin yapılabileceğinin altını çizdi.

The Insider’ın haberinde, Meta’nın Reels’ta reklam gösteriminin kapsamını genişletmeyi planladığı ve böylelikle içerik yapımcılarının daha “geleneksel” gelir paylaşımı modellerinden yararlanabileceği belirtiliyor.

Meta Reels videolarında reklam gösterimi için hazırlık yapıyor

Meta’da Facebook uygulamasının yönetiminden sorumlu olan Tom Alison konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Facebook Reels testlerinde reklamların kapsamını genişletmeye devam edeceğiz. Böylelikle içerik yapımcılarının Reels videolarından daha fazla para kazanmasını sağlamayı hedefliyoruz. Sanal hediyelerle Reels videolarından para kazanılması da planlananlar arasında yer alıyor.”

Meta Reels videoları için yürüttüğü prim programını durdurarak reklam açılımına yönelik bir adım atmış gibi görünüyor. Bu da beklenen açılımın çok uzak olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER