Eğlence

Meta Reels videolarının Quest’te gösterimini test ediyor

meta reels

Meta Reels videolarının Quest sanal gerçeklik başlığında gösterimini test ediyor. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, Meta’nın Instagram kanalında paylaştığı videoda Reels videolarının sanal gerçeklikte nasıl görüntüleneceğini gösterdi.

Tıpkı diğer sanal gerçeklik uygulamaları gibi, Reels videoları da sanal arka planın üstünde açılan bir pencerede izlenebilecek. Videoların Instagram’ın Quest uygulaması içinde mi yoksa test amacıyla oluşturulan başka bir arka planda mı gösterileceği belirsizliğini koruyor. Meta’dan henüz bu konuda bir açıklama gelmiş değil.

Ne olursa olsun, Reels videolarının Quest’e gelişi, Meta’nın uygulama ve sistemlerini yakınlaştırma konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Şirket geçtiğimiz hafta 499 dolarlık Quest 3 başlığını duyurmuştu. Apple da uzun süredir beklenen Vision Pro başlığını bu hafta içinde gözler önüne çıkarmıştı.

meta reels

Meta Reels videolarını Quest’e getirerek rakiplerine mesaj veriyor

Meta Reels videolarını Quest’e getirerek sanal gerçeklik konusuna ne kadar önem verdiğini bir kez daha gözler önüne sererken, rakiplerine de dolaylı yoldan bir mesaj vermiş oluyor. Ancak şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, rakiplerine direkt bir mesaj vermeyi de ihmal etmedi. Apple Vision Pro’ya meydan okuyan Mark Zuckerberg, “Metaverse vizyonumuz tamamen sosyal. İnsanların yeni yollarla etkileşime girmesini ve daha yakın hissetmesini hedefliyor.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER