Eğlence

Meta Facebook ve Instagram’da Reels için yeni araçlar sunuyor

meta reels

Meta Reels özelliğinin TikTok ile rekabetinde geri kalmaması adına yeni adımlar atıyor. Bu adımlar arasında yeni düzenleme özellikleri, daha uzun video yükleme imkanı ve Reels videolarını Facebook’un ana sayfasına yerleştirmek yer alıyor.

Meta bir süre önce TikTok ile rekabeti öncelikleri arasına koymuştu. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, zamanının büyük çoğunluğunu TikTok’ta geçiren genç kullanıcıları kazanmanın ana hedefleri olduğunu belirtmişti. Bu hedef doğrultusunda Reels de Hikayeler kadar önemli bir araç olarak değerlendiriliyor.

Hikayelerde popüler olan bazı araçlar Reels videolarına da getiriliyor. Bunlar arasında anket, emoji ve soru çıkartmaları da bulunuyor. Bu çıkartmalar geçtiğimiz yıllarda Instagram’ın hikaye özelliğinin kullanımını ciddi anlamda artırmıştı.

Meta, Instagram’da video hazırlama konusunda da kullanıcılara daha fazla esneklik sağlayacak. Bunlar arasında en önemlisi, kullanıcıların Film Rulosu’nda bulunan videolardaki sesleri Reels videolarına ekleyebilecek olması. Instagram başkalarının videolarından faydalanmayı kolaylaştırmak için şablonlar da sunuyor.

Reels videolarının maksimum uzunluğu da 60 saniyeden 90 saniyeye çıkıyor. TikTok’un 10 dakikalık videolarına kıyasla Reels videoları hâlâ oldukça kısa. Ancak yine de kayda değer bir değişimden bahsedilebilir.

Meta Reels deneyimini Facebook’ta da yeniliyor. Şirket masaüstü için ayrı düzenleme araçları sunuyor. Bunlar arasında video kırpma aracı da bulunuyor. Böylelikle uzun videolardan kesitler alınıp Reels videoları hazırlanabiliyor. Facebook yeni planlama ve ses araçları da sunuyor.

Meta Reels videolarını daha fazla Facebook kullanıcısının karşısına çıkaracak. Şirket Instagram kullanıcılarını Reels videolarını Facebook’ta paylaşmaları konusunda teşvik edecek.

İLGİLİ HABERLER