Teknoloji

Meta, Ray-Ban ile birlikte geliştirdiği akıllı gözlüğüne yapay zekayı getiriyor

ray-ban meta

Meta, Ray-Ban ile birlikte hazırladığı akıllı gözlüğünü önümüzdeki ay itibarıyla yapay zeka ile buluşturmaya hazırlanıyor. Nesne, hayvan ve anıt tanımlamanın yanı sıra çeviri de yapabilen çok modlu yapay zeka özellikleri, geçtiğimiz aralık ayında erken erişime açılmıştı.

Kullanıcılar, “Hey Meta” diyerek ve ardından bir komut söyleyerek veya soru sorarak gözlüğün akıllı asistanını etkinleştirebilecek. Akıllı asistanın yanıtı da çerçeveye yerleştirilen hoparlörler ile duyulabilecek.

Meta’nın sunacağı yapay zeka, The New York Times tarafından deneyimlendi. Bu deneyim yapay zekanın araba kullanırken, markette, müzede ve hayvanat bahçesinde nasıl çalıştığını gözler önüne seriyor.

Meta’nın yapay zekası evcil hayvanları ve sanat eserlerini doğru bir şekilde tanımlayabilse de, her şeyi yüzde 100 doğru yapamadı. The New York Times, gözlüklerin uzakta ve kafeslerin arkasında bulunan hayvanat bahçesi hayvanlarını tespit etmekte zorlandığını tespit etti. Ayrıca, birden fazla denemeden sonra “cherimoya” adı verilen egzotik bir meyveyi de doğru şekilde tanımlayamadı. Yapay zeka çevirilerinde ise The New York Times gözlüğün İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Fransızca ve Almancayı desteklediğini ortaya çıkardı.

Meta Ray-Ban akıllı gözlüğünün yapay zeka yeteneğini zamanla geliştirecektir

Meta muhtemelen zaman geçtikçe bu özellikleri geliştirmeye devam edecektir. Şu anda sadece ABD’deki kullanıcılar erken erişim listesi üzerinden bu özellikleri deneyimleyebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER