Teknoloji

Meta Quest VR Messenger için uçtan uca şifreleme testi başladı

meta quest vr messenger

Meta Quest VR Messenger uygulamasında da uçtan uca şifreleme desteği için testlere başladı. Dağıtıma çıkan v40 yazılım güncellemesiyle sanal gerçeklik ortamındaki birebir mesajlaşmalar ve görüşmeler için uçtan uca şifreleme aktif hâle getirilebiliyor. Teste katılımın isteğe bağlı olduğunu belirtmek gerekiyor. Teste kaç kişinin dahil olduğu ve özelliğin nasıl aktif hâle getirildiği ise net şekilde belirtilmiş değil.

Yeni güncelleme uçtan uca şifreleme testinin yanı sıra başka yenilikleri de beraberinde getiriyor. Sol ve sağ ses kanallarının ses dengesinin iyileştirilebilmesi ve her iki taraftan da aynı sesin duyulmasını sağlayan mono ses özelliği güncellemeyle kullanıcılara sunuluyor.

Buna ek olarak, kullanıcıların belli uygulamaları bir desenle korumaya almaları mümkün olacak. Bunun çocukların erişiminin istenmediği uygulamalar için kullanışlı olacağı söylenebilir. Daha önce tüm başlık için desenli bir kilit oluşturulabiliyordu.

meta quest vr messengerMeta Quest VR Messenger için uçtan uca şifreleme testini başlatan güncellemeyle kullanıcılar daha fazla fiziksel klavyenin görsel temsillerini görebilecek. Listeye sayısal tuş takımlı Apple Magic Keyboard, Logitech K375s ve Logitech MX Keys ekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER