Teknoloji

Meta yeni Quest Pro için LG ile çalışabilir

meta quest pro

Meta Quest Pro sanal gerçeklik başlığının 2025’te çıkacak yeni versiyonu için LG ile çalışabilir. Söz konusu iddia, Güney Koreli yayın organları tarafından gündeme getirildi. Haberde Meta ve LG arasında iş birliği için imzaların atıldığı belirtiliyor.

İki şirketin ortak çalışmasının ürünü olacak sanal gerçeklik başlığının fiyatının 2000 dolar olacağı ve başlıkta hem LG’nin ürettiği ekranların hem de LG Innotek gibi diğer LG iştiraklerinin ürettiği bileşenlerin kullanılacağı söyleniyor. Haberde Meta’nın 2024’te 200 doların altında bir fiyatla satılacak giriş segmenti bir Quest başlık çıkaracağı iddiası da yer alıyor.

Meta’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, Güney Kore kaynaklı haberde bazı tutarsızlıkların olduğunu da belirtmek gerekiyor. Öncelikle 200 doların altına inmek, Quest için ciddi bir indirim niteliği taşıyor. Meta hâlihazırda Quest 2’yi 299 dolar karşılığında satıyor ve bu fiyata Quest 3’ün 499 dolar karşılığında satışa sunulmasının ardından inilmişti. Haberde üst sınıf başlığın Meta Quest 4 Pro adını taşıyacağı iddiası da yer alıyor. Bunun şirketin Quest ve Quest Pro numaralandırmasını ayrı tutma politikasına aykırı olduğunu belirtmekte fayda var.

2000 dolarlık fiyatın da Meta’nın kendi üretimi olan Meta Quest Pro’nun fiyatının neredeyse iki katı olduğu söylenebilir. Quest Pro 1499 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya çıktıktan sonra fiyatı 999 dolara inmişti. Ancak haberde Meta’nın yeni Quest Pro’yu Apple’ın 3499 dolarlık Vision Pro başlığına rakip olarak konumlandıracağı belirtiliyor. İlk Quest Pro piyasaya çıktığında Apple Vision Pro’yu duyurmamıştı.

Meta Quest Pro takipçisini ucuz Quest’ten sonra tanıtacak

Yine de, haber genel hatlarıyla Meta’nın sanal gerçeklik pazarındaki geçmiş davranışlarıyla örtüşüyor. 200 dolar çok ucuz bir fiyat olsa da, şirketin 2024’te piyasaya sürmek için Ventura kod adıyla ucuz bir sanal gerçeklik başlığı hazırladığı iddiası gündeme gelmişti. Quest Pro’nun takipçisinin de bundan sonra tanıtılacağı belirtilmişti. Meta’nın daha önce Xiaomi, Lenovo ve Samsung gibi şirketlerle iş birliği yaptığını da hatırlatmakta fayda var.

Meta Quest Pro’yu en üst segment ürünü olarak konumlandırırken, iş birlikleriyle geliştirdiği diğer sanal gerçeklik başlıkları için aynı yaklaşımı uygulamamıştı. Örneğin, Lenovo ile birlikte hazırlanan Oculus Rift S şirketin tek kablolu sanal gerçeklik başlığıydı. Samsung ile birlikte hazırlanan Gear VR ise süper ucuz bir alternatif niteliğindeydi. Meta’nın LG ile olan iş birliği, üst segment olmasıyla geçmiş örneklerden ayrılacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER