EğlenceManşetler

Meta’nın yeni hizmeti: Quest Plus ile ayda iki ücretsiz VR oyunu

meta quest plus

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin yeni “sanal gerçeklik abonelik hizmeti” Meta Quest Plus’ı duyurdu. Zuckerberg, kullanıcılara “platformdaki en iyi başlıklara” erişim sağlayacak olan bu hizmeti tanıttı. Meta, abonelik hakkında yayınladığı blog yazısında, “VR’ın en büyük hitlerinin, saklı hazinelerinin ve klasikleşmiş oyunlarının birleşimiyle, bu, kütüphanenizi üst düzey içerikle genişletmenin en ekonomik yolu” ifadelerini kullandı.

Meta’nın bir videosunda, Quest Plus abonelerinin “her ay iki oyun” alacakları belirtildi. Bu, PlayStation Plus gibi abonelere ücretsiz oyunlar sağlayan hizmetler için ödeme yapıyorsanız tanıdık bir ayrıcalık gibi gelebilir. Blog yazısına göre, temmuz ayının oyunları Pistol Whip ve Pixel Ripped 1995 olacak. Ağustosta ise Walkabout Mini Golf ve MOTHERGUNSHIP: FORGE oyunları talep edilebilecek.

Quest Plus abonelik hizmeti ve detaylar

Yeni, talep edilebilir oyunlar her ayın ilk gününde gözükecek. Ancak PlayStation Plus gibi, sadece hizmete abone olduğunuz sürece bu oyunlara erişiminiz olacak.

Şu anda yurt dışında kayıt olunabilen Quest Plus aboneliği, aylık 7.99 dolar veya yıllık 59.99 dolar olacak. 31 Temmuz’a kadar aylık aboneliğe kaydolanlar, ilk ayları için sadece 1 dolar ödeyecekler.

Zuckerberg, Quest Plus’ın Meta Quest 2 ve Quest Pro için kullanılabilir olacağını belirtti. Quest 3 çıktığında, bu abonelik hizmeti o cihazda da kullanılabilecek. Bu yüzden Meta, söz konusu sanal gerçeklik cihazı bu sonbaharda piyasaya çıktığında yeni abonelik hizmetini yoğun şekilde tanıtacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER