Teknoloji

Meta Quest sanal gerçeklik başlığı için artık Facebook hesabına sahip olmak gerekmeyecek

meta quest

Meta sanal gerçeklik başlığı sahiplerinin Facebook hesaplarına giriş yapma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Bunun yerine kullanıcıların Facebook’la bağlantılı olmayan yeni bir Meta hesabına ihtiyaçları olacak. Bu yeni hesapların mevcut ve yeni Meta Quest sahiplerine dağıtımı önümüzdeki ay başlayacak. Eski bir Oculus hesabına sahip olanların 1 Ocak 2023’e kadar yeni Meta hesaplarına geçiş yapması gerekecek.

Meta’dan yapılan açıklamada, Meta hesabının bir sosyal medya profil olmadığının altı çiziliyor. Şirket, Meta hesabıyla kullanıcıların VR cihazlarına giriş yapabileceğini ve satın aldıkları uygulamaları tek bir yerde görüp yönetebileceklerini belirtiyor. Meta’nın gelecekte çıkaracağı cihazlar için de bu hesaba ihtiyaç duyulacağı hatırlatıldı.

Ancak bu yeni hesabın da sosyal bir katmanı olduğunu belirtmek gerekiyor. En azından sanal gerçeklik başlıkları için böyle bir katmandan söz edilebilir. Kullanıcılar bir Meta hesabı oluşturduklarında aynı zamanda kullanıcı adı, avatarı, profil fotoğrafı olan bir Meta Horizon profili oluşturmuş olacak. Bütün bunlar Meta’nın metaverse’ünde kullanılabilecek.

Kullanıcıların Oculus arkadaşları otomatik olarak takipçileri hâline gelecek. Kullanıcılar da otomatik olarak onları takip edecek. Takipten çıkma veya çıkarma konusunda da söz hakkı kullanıcılarda olacak. Dileyenler Meta hesaplarını Facebook ve Instagram hesaplarına bağlayabilecek. Böylelikle kullanıcılar Messenger’ın VR versiyonu üzerinden arkadaşlarıyla iletişim kurabilecek ve arkadaşlarıyla oyun oynayabilecek.

Dileyenler birden fazla Meta hesabına sahip olabilecek. Meta ve Facebook hesaplarını ayırmanın bazı Meta Quest kullanıcılarını memnun edeceğini tahmin etmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER