Teknoloji

Meta Quest 3 mevcut modelden çok daha hafif ve ince olacak

meta quest 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Meta Quest 3 hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntılar sayesinde karma gerçeklik başlığına dair pek çok detay gün yüzüne çıkmış durumda. Mark Gurman’ın Power On isimli bülteninin en son sayısında verilen bilgiye göre; “Eureka” kod adıyla anılan Quest 3, mevcut model Quest 2’ye kıyasla “çok daha hafif ve ince” olacak. Böylelikle başlığın uzun süreli kullanımı daha konforlu hâle gelecek.

Gurman’ın bahsettiği özellikler, Apple’ın yakında duyurulması beklenen karma gerçeklik başlığı hakkında söylenenlere bir hayli benzer. El takibi, videoların gerçek görüntülerin üstünde gösterilmesi gibi özelliklerin Quest 3’te de sunulması bekleniyor. Apple’ın karma gerçeklik başlığının 3000 dolar karşılığında satılması öngörülürken, Meta’nın yeni başlığının da Quest 2’den daha yüksek bir fiyat karşılığında satılacağı söyleniyor. Quest 2, 400 dolar karşılığında piyasaya çıkmıştı. Quest Pro ise 1500 dolardan piyasaya çıkmış, sonrasında fiyatı 1000 dolara inmişti.

Quest 3’ün Quest 2’ye kıyasla daha pahalı olacağı, Meta’nın VR yöneticisi Mark Rabkin tarafından şubat ayında çalışanlara ilan edilmişti. “İnsanlara tüm bu gücün, tüm bu yeni özelliklerin buna değer olduğunu kanıtlamalıyız” diyen Rabkin, şirketin şimdiye kadar sattığı toplam Quest sayısının da 20 milyon olduğunu açıklamıştı.

Rabkin, kulaklığın hafifliğini ise şu sözlerle anlatmıştı: “Ekibimizin başlığın tasarımındaki önceliği rahatlık, kolaylık ve doğallık. Etrafınızı çok iyi görebildiğinizi bilerek evinizde sorunsuzca dolaşabilirsiniz. Masaüstüne bir şeyler yerleştirebilirsiniz. Bir yandan da kahvenizi içebilir ve başlığı çok daha uzun süre kullanabilirsiniz.”

Meta Quest 3 Snapdragon XR2 ile gelecek

Meta Quest 3’ün Snapdragon XR2 işlemciye sahip olacağı da Gurman tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor. Bu işlemciyle birlikte karma gerçeklik başlığının performansının da artması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER