Manşetler

Meta Quest 3, karma gerçeklik deneyimlerini evlere taşıyor

meta quest 3

Meta’nın en yeni başyapıtı Quest 3, geçtiğimiz haziran ayındaki bir ön gösterimin ardından tam olarak sergilendi. Bu yeni cihaz, karma gerçeklik deneyimlerini bir adım öteye taşıyor ve içinden geçilebilirlik sihrini büyük içsel yükseltmelerle birleştiriyor. Başlangıç fiyatı 499 dolar olarak belirlendi.

Meta, Quest 3’ü “dünyanın ilk kitlesel karma gerçeklik başlığı” olarak nitelendiriyor, bu da Apple’ın 3.499 dolarlık Vision Pro karma gerçeklik başlığı ile kıyaslandığında oldukça doğru görünüyor. Quest 3’ü güçlendiren şey, Qualcomm’un Snapdragon XR2 Gen 2 çipi. Bu çip, ham grafik gücünü iki katına çıkarıyor ve daha hızlı yükleme süreleri ile daha akıcı bir oyun deneyimi gibi diğer avantajları beraberinde getiriyor.

meta quest 3

Meta Quest 3, 8GB RAM’e sahip. Depolama seçenekleri ise 128GB ve 512GB olarak sunuluyor. 649,99 dolar karşılığında 512GB sürümünü satın alanlar için Meta, tamamlayıcı bir Quest+ aboneliği de sunuyor. Quest 3 için ön siparişler şimdi açık ve sevkiyatlar 10 Ekim’de başlıyor.

Meta Quest 3 ile birlikte bir dizi yeni aksesuar da geliyor. Bunlar arasında Meta Quest 3 Elite Kayışı (69,99 dolar), Meta Quest 3 Silikon Yüz Arayüzü (39,99 dolar), Zenni VR Reçete Lensler (49,99 dolar), şarj cihazı (129,99 dolar) ve Quest Pro Touch Kontroller (299,99 dolar) bulunuyor.

Optik donanımda büyük sıçrama: Meta Quest 3’ün göz alıcı özellikleri

Hızlı bir çip ve daha ince bir kasa gibi güçlü noktaları olmasına rağmen, optik donanım Quest 3’ü öncekisinden ayıran şey. Meta’nın en son sunduğu bu ürün, Quest Pro’nun pahalı versiyonunda da görülen bir pancake lens seti ile donatılmış. Bu set, Quest 3’ün optik profilini yüzde 40 oranında küçültmesine olanak tanıyor.

Lensler, göz başına 2064×2208 piksel çözünürlük sunuyor, bu da Quest 2’ye göre yaklaşık yüzde 30 daha yüksek. Sayısal olarak bu değerler, inç başına 1.218 piksel ve derece başına 25 piksel yoğunluğuna denk geliyor. Quest 3 varsayılan olarak 90Hz tazeleme hızına sahipken, ayrıca deneysel bir 120Hz modu da mevcut. Yatay görüş alanı 110 dereceye kadar uzanıyor, fakat Meta, bu sefer çevre keskinliğini yüzde 70 oranında artırdığını belirtiyor.

meta quest 3
meta quest 3

Passthrough, bir diğer dikkat çeken özellik. Bu özellik, kullanıcıların etraflarındaki gerçek dünyayı görmelerine olanak tanıyor. Meta, Quest 3’ü bir çift RGB kamerası ve derinlik algılama özellikli bir projeksiyon cihazı ile donatarak bu konforu sağladı. Meta, tek bir şarjla 2,2 saat kullanım ve oyun oynarken 2,4 saat sunuyor, bunun yanı sıra paketle birlikte gelen 18W şarj cihazının bataryayı 2,3 saat içinde şarj edebileceğini belirtiyor.

Yazılım tarafında, tüm Meta quest kataloğu geriye dönük uyumlu. Mevcut başlıkların yanı sıra “Lego Bricktales”, “Stranger Things” ve Xbox Cloud Gaming gibi yeni eklemeler de var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER