Teknoloji

Meta Quest 3’ün 2023’te tanıtılacağını doğruladı

meta quest 3

1500 dolarlık Meta Quest Pro sanal gerçeklik başlığı bir süre önce tanıtılmış ve satışa sunulmuştu. Meta Quest 3 adını taşıması beklenen daha uygun fiyatlı yeni nesil sanal gerçeklik başlığının işaretlerini de şimdiden veriyor.

Şirketin güncel finans raporunun değerlendirildiği toplantıda konuşan finans şefi David Whener, yeni nesil Quest başlığının önümüzdeki yılın ilerleyen dönemlerinde satışa sunulacağını belirtti.

Bu başlığa Meta CEO’su Mark Zuckerberg de referans verdi. Ancak Zuckerberg de Quest 3 adını doğrudan anmadı. Başlığın kesin çıkış zamanı belirsizliğini korusa da, Meta’nın duyuruyu her yıl sonbaharda gerçekleştirdiği Connect etkinliği sırasında yapma ihtimali bir hayli yüksek görünüyor.

Zuckerberg daha önce de Meta Quest 3 hakkında konuşmuştu. Quest 3’ün hazırlıklarının başladığını analist Ben Thompson’a doğrulayan Meta CEO’su, başlığın 300 ila 500 dolar arası bir fiyat karşılığında satılacağını belirtmişti. Bu da Quest 3’ün fiyat olarak selefleriyle benzer bir yerde duracağını gösteriyor. Meta Quest 2, 299 dolar karşılığında satışa sunulmuştu. Meta Quest Pro’nun fiyatı ise yukarıda da belirttiğimiz gibi 1500 dolar.

Meta Quest 3’ün Quest Pro’ya kıyasla “bütçe dostu” bir cihaz olacağı açık şekilde görülüyor. Ancak Meta’nın Quest Pro’daki bazı özellikleri Quest 3’te de sunması bekleniyor. Mark Zuckerberg daha önce yaptığı bir açıklamada, yüz ve göz takibinin odak noktalarından biri olacağını belirtmişti. Başka bir dedikodu ise Quest Pro’daki “pankek” şeklindeki lenslerin Quest 3’te de kullanılacağı yönündeydi.

İLGİLİ HABERLER