Teknoloji

Meta’dan Quest 2 için grafik performansını artıran güncelleme

meta quest 3

Meta Quest 2 sanal gerçeklik başlığının piyasaya çıkışının üstünden iki yıldan fazla bir süre geçmiş durumda. Ancak Meta sürpriz bir güncellemeyle başlığın performansını artırmaya devam ediyor.

Güncellemeyle Quest 2’nin grafik işlemcisinin frekans hızı 490 MHz’ten 525 MHz’e yükseliyor. Böylelikle sanal gerçeklik başlığının görsel performansında yüzde 7 oranında bir artış kaydedildiği belirtiliyor.

Meta’dan yapılan açıklamada, bu güncellemenin getirdiklerinden yararlanmak için bir entegrasyona veya kodlamaya ihtiyaç duyulmadığı vurgulanıyor. Kullanıcıların ekstra hıza ulaşması için yapması gereken tek şey, başlığı güç butonuna iki kez dokunarak uyku döngüsüne alıp çıkarmak.

Meta Quest 2’nin takipçisi 2023’te çıkacak

Quest 2 kullanıcıları bu hız artışında uygulamalarda ekstra bir güncelleme olmadan yararlanabilecek. Ancak uygulama geliştiricileri diledikleri takdirde uygulamalarını güncelleyerek ekstra hızdan biraz daha yüksek çözünürlükle yararlanabilecek.

Meta Quest 2’nin takipçisi Quest 3 2023’te kullanıcılarla buluşacak. Quest 2’nin son yılına ekstra hızla girmesinin sanal gerçeklik başlığı sahiplerini sevindireceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER