Teknoloji

Meta ofise dönüş tarihini bir kez daha erteledi

meta metaverse
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, ofise dönüş talimatnamesini bir kez daha güncelledi. Bu ayın sonunda ofise dönüşü başlatmayı planlayan şirket, dönüş tarihini 28 Mart’a erteledi.

Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, 2020’nin aralık ayında çalışanların ofise dönmeleri için COVID-19 aşısı olmalarının gerekmediğini belirtmişti. O dönemde ofise dönüş tarihi olarak 2021’in temmuz ayı işaret edilmişti. Ancak daha sonra dönüş tarihi mayıs ayına çekilmişti.

2021’in haziran ayında ise Meta’dan yeni bir açıklama gelmişti. Personelden evden çalışmak için müdürlerinden izin almaları veya haftanın en az yarısında ofise gelmeleri istenmişti.

Bir ay sonra Delta varyantının ortaya çıkışıyla birlikte planlar değişmişti. Aşı zorunluluğu konusunda tutumunu değiştiren Zuckerberg, ofise yeniden dönüş tarihini de ekim ayına ertelemişti. Ağustos ayında ise ofise dönüş tarihi 2022’nin ocak ayı olarak değiştirilmişti.

Omicron varyantının çıkışına rağmen 31 Ocak tarihinden vazgeçmeyen şirket, bazı çalışanlarına ofise dönüşlerini üç ila beş ay erteleme imkanını vermişti. Artan vakalar nedeniyle ofise dönüşü 31 Ocak’tan 28 Mart’a erteleyen Meta, ofise gelecek çalışanlarının aşı olmasını da zorunlu kılıyor.

Meta ofise dönüşü erteleyen ilk teknoloji şirketi değil. Apple, Google ve Microsoft gibi şirketler de benzer kararlar almıştı. Şirketlerin Omicron varyantının seyrine göre kararlarını gözden geçirmeleri sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER