Teknoloji

Meta dijital cüzdan Novi’yi kapatıyor

Facebook'un dijital para p

Meta, ömrü pek uzun olmayan kripto para dijital cüzdanı Novi’yi kapatıyor. Bloomberg tarafından dikkat çekilen bir duyuruda şirket, 1 Eylül’de platformu kapatacağını ve 20 Temmuz’un para eklemek için son gün olduğunu duyurdu.

Meta, kullanıcılara bakiyelerini mümkün olan en kısa sürede geri çekmelerini tavsiye etti. Novi’nin son operasyon gününden sonra kalan parayı müşteri banka hesaplarına ve banka kartlarına aktarmaya çalışacağını belirtti.

Şu an için kapatma, Meta’nın kripto para birimi planlarının sonuna geldiğini etkili bir şekilde işaret ediyor. Şirket, geçen ekim ayında Novi’nin küçük bir pilot çalışmasına başlamıştı. Cüzdan, daha önce Libra olarak bilinen ve Meta’nın şirket içi kripto para birimi Diem’i desteklemeden kullanıma sunulmuştu. Bir ay sonra ise, şirketin kripto şefi David Marcus Meta’dan ayrılmıştı. 2022’nin başında ise Diem Birliği, varlıklarını sattığını ve operasyonlarını boşalttığını duyurmuştu.

Ancak Novi ve Diem’in sonlandırılması, Meta’nın başka bir dijital cüzdan oluşturmayacağı anlamına gelmiyor. Bir şirket sözcüsü, Bloomberg’e verdiği demeçte, “Meta için genel olarak blok zincirinde yetenekler oluşturmak ve dijital koleksiyon ürünleri gibi yeni ürünler sunmak için harcanan yıllardan zaten yararlanıyoruz.” dedi. “Web3 alanında bizden daha fazlasını görmeyi bekleyebilirsiniz, çünkü bu teknolojilerin metaverse’deki insanlara ve işletmelere getirebileceği değer konusunda çok iyimseriz.”

Meta geçen ay, Facebook Pay’i Meta Pay’e çevirdiğini duyurmuştu. O zaman Mark Zuckerberg, değişikliği metaverse için dijital bir cüzdan oluşturmaya yönelik “ilk adım” olarak nitelendirmişti. Yönetici, Meta Pay’in satın aldığınız veya sanal dünyalarda yarattığınız tüm dijital öğeleri depolamak için bir yer olarak işlev göreceği bir gelecek hayal ettiğini söylemişti.

İLGİLİ HABERLER