Teknoloji

Meta Facebook ve Instagram’da NFT desteğini sonlandırıyor

meta nft

Meta NFT desteğini bir yıldan kısa bir süre önce sosyal ağları Facebook ve Instagram’a getirmişti. Ancak bu desteğin ömrü fazla uzun olmadı. Şirket Facebook ve Instagram’da NFC desteğinin sonlandırılacağını açıkladı.

Binlerce kişiyi işten çıkaran şirket, buna paralel olarak çok sayıda projenin de fişini çekmişti. Meta CEO’su Mark Zuckerberg de 2023’ün şirket açısından “verimlilik yılı” olacağını belirtmişti. Dolayısıyla NFT hamlesinin sürpriz olmadığını belirtmek gerekiyor.

Meta’nın ticaret ve finans teknolojileri baş yöneticisi Stephane Kasriel, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “NFT’lere olan desteğimizi sonlandırırken; içerik yapımcılarını, kişileri ve işletmeleri desteklemek için yeni yöntemlere odaklanıyoruz. Hem bugün hem de metaverse’te uygulamalarımızda içerik oluşturucuları, insanları ve işletmeleri desteklemek için geliştirmeye devam ettiğimiz ürünlere uygulayabileceğimiz çok şey öğrendik.”

Kasriel önümüzdeki dönemde Reels için parasallaştırma fırsatlarına ve Meta genelinde mesajla ödeme seçeneklerine odaklanacaklarının bilgisini de verdi.

Mark Zuckerberg geçtiğimiz yıl SXSW’da Instagram’ın NFT desteği için çalışıldığını duyurmuş ve mayıs ayında da bu destek hayata geçmişti. Meta NFT desteğini kasım ayında kapsamlı bir ölçekte genişletmiş ve aynı zamanda içerik yapımcılarına Instagram üzerinden doğrudan NFT satma imkanı sunmuştu.

Meta NFT desteği konusunda neden geri adım attı?

Meta NFT desteği için alınan bu kararın nedeni konusunda bilgi vermedi. Ancak Mark Zuckerberg geçtiğimiz yıl SXSW’da yaptığı açıklamada NFT’nin şirketin metaverse planlarında önemli bir yerinin olduğunu belirtmişti. Aradan geçen bir yılda şirkette yaşanan değişim, NFT desteğine de yansımış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER