Teknoloji

Meta kişisel verilerin ihlâli iddiasıyla dava edildi

meta metaverse
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, İngiltere’de yeni bir davayla karşı karşıya. Şirkete 2.3 milyar pound ceza kesilmesini isteyen yetkililer, Meta’nın pazardaki pozisyonunu kişisel veri toplamak amacıyla kötüye kullandığını ve 44 milyon kişinin verilerini ihlâl ettiğini öne sürüyor.

Davayı 2015 ve 2019 yılları arasında Facebook kullanan tüm İngilizler adına Finansal Yürütme İdaresi (FCA) açtı. Dava dilekçesinde Facebook’un kullanıcılarına haksız şartlar ve koşullar dayatarak ve onların kişisel verilerini teslim alarak milyarlarca pound kazandığı iddia ediliyor.

FCA’nın kıdemli danışmanı Liza Lovdahl-Gormsen, Facebook’un İngiltere’de insanların aileleri ve arkadaşlarıyla iletişim kurmalarını sağlayan tek sosyal ağ olduğunu, ancak karanlık bir tarafının da bulunduğunu belirtti. Facebook kişisel verileri Facebook Pixel isimli aracıyla topluyor. Bu araç reklam verenlere müşteri davranışlarını takip etme imkanını sağlıyor.

Meta tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, insanların Facebook’u kendilerine sağladığı değer nedeniyle kullandığı belirtildi. Şirket, kullanıcıların Meta’ya ait platformlarda paylaştıkları bilgiler üzerinde anlamlı bir kontrol sahibi olduğunun da altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER