Teknoloji

Meta “verimlilik yılı” kapsamında işten çıkarmalara devam ediyor

meta metaverse luxexcel

Meta “verimlilik yılı” adını verdiği yaklaşımı çerçevesinde bir kez daha işten çıkarmalara başladı. İşten çıkarmalarda üçüncü tura geçiş yapan şirket, ilgili kararı geçtiğimiz mart ayında açıklamıştı. Teknoloji devinin mart ayıyla başlayan dönemde işten çıkardığı toplam çalışan sayısının 10 bini bulduğu belirtildi.

Son turda kaç çalışanın işine son verileceği şu an için bilinmiyor. Ancak şirketin öncelikle mühendislikle bağlantılı olmayan pozisyonlardan kesintiye gittiği biliniyor. Reuters’ın haberine göre; pazarlama, iletişim, insan kaynakları gibi birimlerde görev yapan çalışanlarla yollar ayrıldı.

Başka bir habere göre, Meta İrlanda ofisinde görev yapan 500 kişinin de işine son verdi. Bu sayının şirketin ülkedeki toplam iş gücünün yüzde 20’sine tekabül ettiği belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak şirketten yeni bir açıklama gelmiş değil. Teknoloji devi sadece daha önce CEO Mark Zuckerberg’in geçtiğimiz sonbaharda yaptığı bir açıklamayı hatırlattı. Meta o dönemde de 11 bin kişinin işine son vermişti. Zuckerberg, ekonomik koşulların şirketin gelirlerini ciddi anlamda azalttığını ve bu nedenle yola devam edebilmek için işten çıkarmaların gerektiğini belirtmişti.

Zuckerberg Meta’nın daha verimli olmasını istiyor

Zuckerberg, o günden bu yana şirketin “daha verimli” olması yönündeki isteğini açık şekilde dile getiriyor. 2023’ü “verimlilik yılı” olarak ilan eden Zuckerberg, şirkette “daha düz” bir yönetim yapısı kurmayı istiyor. CEO, şirketinin en son finans raporunun değerlendirildiği toplantıda şu ifadeleri kullanmıştı: “İşe alımları yavaşlatmanın, yönetim yapımızı düzleştirmenin, şirketimizin teknik olan yüzdesini artırmanın ve projelere daha titizlikle öncelik vermenin işlerimizin hızını ve kalitesini artıracağına inanmaya devam ediyorum.”

Meta geçtiğimiz kasım ayından bu yana yaklaşık 21 bin kişinin işine son vermiş oldu. Bu noktada Amazon, Google ve Microsoft gibi büyük şirketlerin de büyük personel kesintisine gittiğini hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER