Teknoloji

Meta ilk fiziksel mağazasının açılış tarihini duyurdu

meta

Meta ilk fiziksel satış mağazasını önümüzdeki ay açacak. Bu mağaza, metaverse alanına yoğunlaşacak olan şirket için donanım biriminin öneminin giderek arttığını gösteriyor. “Meta Store” adıyla hizmet verecek olan mağaza, 9 Mayıs’ta ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Burlingame şehrinde hizmet vermeye başlayacak. Mağazanın şirketin Reality Labs biriminin merkezine yakın olduğunu belirtmekte fayda var.

Mağazada Meta’nın sanal gerçeklik başlıkları, Ray-Ban Stories akıllı gözlük ve Portal serisi cihazlar sergilenecek. Mağazaya gelenler, bu ürünleri interaktif şekilde deneyimleyebilecek.

Bu mağazalar sadece şirketin daha fazla ürün satmasına yardımcı olmayacak. Aynı zamanda insanların artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileriyle bütünleşmelerini ve bu teknolojileri tanımalarını hızlandıracak.

Mağaza içi sanal gerçeklik demoları, mağazadaki dev LED ekrana da yansıtılacak. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, bu ekranın nasıl görüneceğini Facebook sayfasında yaptığı bir paylaşımla gözler önüne serdi.

metaZuckerberg paylaşımında yeni mağaza sayesinde insanların Meta’nın inşa edeceği sanal dünyayı daha iyi tanıyabileceğini belirtti. Şirketin mevcut ürünlerinin yanı sıra artırılmış gerçeklik gözlükleri, üst sınıf bir sanal gerçeklik başlığı ve akıllı saat üzerinde çalıştığına dair haberler de etrafta dolaşıyor.

Geçtiğimiz sonbaharda çıkan bir habere göre, Meta dünya genelinde mağazalar açmayı planlıyor. Ancak bu açılımın çapının cihaz satışlarının artmasına bağlı olduğu belirtiliyor. Meta’nın metaverse birimi 2021’de 10 milyar dolar kaybetmişti.

İLGİLİ HABERLER