Teknoloji

Meta Facebook ve Instagram’da içerik yapımcılarından komisyon almamaya devam edecek

meta verified

Meta, Facebook ve Instagram için içerik hazırlayan profesyonel yapımcıların kazançlarından kesinti yapmamaya devam edecek. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamada, gelirlerden pay almama politikasının 2024’e kadar süreceği belirtildi. Şirket daha önce bu uygulamanın 2023 itibarıyla sonlandırılacağını açıklamıştı.

Söz konusu karar, içerik yapımcılarının takipçilerinden kazanç sağladığı parasallaştırma yöntemlerini kapsıyor. Bunlar arasında ücretli çevrimiçi etkinlikler, bültenler ve canlı yayınlar sırasında satılan rozetler bulunuyor. Reels veya diğer video ürünlerinde reklam gösterimine bağlı olarak sunulan gelir paylaşımı özellikleri, açıklamanın kapsamına girmiyor.

Zuckerberg, içerik yapımcıları için parasallaştırma özellikleriyle ilgili başka duyurular da yaptı. Uygulama içi bahşiş özelliği Stars’ın kapsamını genişletecek olan Meta, servisi daha fazla içerik yapımcısına açacak. Buna ek olarak, Reels’in bonus programının da kapsama alanı büyüyecek.

Instagram’daki NFT desteğinden de yeni dönemde daha fazla kişi yararlanabilecek. Özelliğin hâlihazırda kaç kişi tarafından kullanıldığı konusunda ise bilgi vermedi. Önümüzdeki dönemde Facebook ve Instagram’daki hikayelerde de NFT’leri görmek mümkün olacak.

Meta bir süredir içerik yapımcılarına odaklanan özelliklere büyük yatırım yapıyor. TikTok ile rekabeti bir numaralı öncelik hâline getiren şirket, bu hedef doğrultusunda daha fazla içerik yapımcısını platforma çekmek için çalışıyor. İçerik yapımcılarının metaverse yarışında da şirkete yardımcı olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER