Teknoloji

Meta hesap hırsızlığı yapan çalışanlarını kovdu

meta verified
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Meta, elindeki geniş kapsamlı erişim haklarını kötüye kullanan çalışanlarına savaş açmış gibi görünüyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, şirket geçtiğimiz yıl başkalarına ait Facebook ve Instagram hesaplarını çalan onlarca çalışanını işten kovdu veya cezalandırdı. Söz konusu çalışanlardan bazılarının şirketin “Oops” isimli hesap kurtarma aracını kullandığı ve bazılarının erişim haklarının kullanımı için binlerce dolar rüşvet aldığı söyleniyor.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, suçlanananlar arasında Meta’nın fiziksel güvenlik hizmeti aldığı Allied Universal isimli şirketin sözleşmeli çalışanları da bulunuyor. The Wall Street Journal’ın haberinde, Facebook ve Instagram’a sızma girişimlerine aracılık eden şirketlerle yapılan röportajlar da mevcut.

Oops, Facebook ve Instagram personelinin erişilmez durumdaki hesaplar hakkında raporlar hazırlamasını ve ardından bu hesapların yeniden erişilebilir hâle getirilmesini mümkün kılıyor. Bu aracın kullanılabileceği senaryoların sayısı ise oldukça sınırlı. Ancak tanınmış kişilerin veya aile üyelerinin hesapları için bu araçtan faydalanılması talep edilebiliyor ve talebin gerekçesi de sorgulanıyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre; bu araç 2017’de 22 bin kez kullanılırken, 2020’de sayı 50 bin 270’e çıktı.

Meta: Gerekli aksiyonları almaya devam edeceğiz

Meta tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamada, şirketin sahtekarlık yapanlara karşı gerekli aksiyonları almaya devam edeceği belirtildi. Allied Universal ise davranış ihlâliyle ilgili haberlere daima “ciddiyetle” karşılık verdiğinin altını çizdi.

Meta’nın toplam çalışan sayısı dikkate alındığında işten çıkarılanların sayısı oldukça küçük kalıyor. Ancak bu olayın sosyal medya devinin itibarını zedeleyecek türden bir gelişme olduğunu da söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER