Teknoloji

Meta GIF kütüphanesi Giphy’yi Shutterstock’a satıyor

meta giphy
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Meta Giphy’yi 2020’de satın almış, ancak 2021’in sonlarında İngiltere şirketten GIF kütüphanesini satmasını istemişti. Sosyal medya devi bu talebi sonunda yerine getirdi ve Giphy’yi stok fotoğraf servisi Shutterstock’a satmak için 53 milyon dolar karşılığında anlaşmaya vardı.

Bu satışın Giphy’nin Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi Meta platformlarıyla uyumluluğunu bozmayacağını belirtmekte fayda var. Meta ve Shutterstock, Giphy için bir programlama arayüzü anlaşmasını da hayata geçiriyor.

Satış sürecinin haziran ayı itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Shutterstock’tan yapılan açıklamada, bu satın almayla şirketin katalogunu GIF ve çıkartmalarla genişleteceği belirtildi. Bu noktada Giphy’nin Microsoft, TikTok ve Twitter gibi önemli iş ortaklarına sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var. Giphy’yi satın almanın Shutterstock’a üretici yapay zekâ stratejisinde yardımcı olacağı ve özellikle mobilde şirketi daha fazla reklam verene ulaştıracağı da öngörüler arasında yer alıyor.

Meta Giphy için büyük paralar ödemişti

Meta’nın 2020’de Giphy için 400 milyon dolar civarında bir para ödediği tahmin ediliyor. Ancak bir süre sonra İngiltere Rekabet ve Piyasa İdaresi (CMA), satışı inceleme altına almış ve Meta’ya onayı olmadan süreci devam ettirdiği için 69.6 milyon dolar ceza kesmişti. Bundan bir yıl sonra CMA, Meta’nın Giphy’yi satması gerektiğine hükmetmişti.

Meta Giphy’nin satışı konusunda henüz bir açıklama yapmış değil. Ancak bu satışın Facebook, WhatsApp ve Instagram deneyiminde pek fazla bir şeyi değiştirmeyecek olmasının kullanıcılar açısından rahatlatıcı olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER