Teknoloji

İngiltere Meta’nın Giphy’yi satın almasına karşı çıkmaya devam ediyor

meta giphy
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un çatı şirketi Meta Giphy GIF platformunu satın almak için anlaşmaya vardığını 2020’de duyurmuştu. 2021 itibarıyla İngiltere’den bu anlaşmaya yönelik itirazlar gelmeye başlamış ve geçtiğimiz yılın sonu itibarıyla da Meta’nın Giphy’yi elden çıkarması istenmişti. Bu kararı mahkemeye taşıyan Meta, buradan da istediği sonucu alamadı.

Temyiz mahkemesi, İngiltere Pazarlar ve Rekabet İdaresi (CMA) ile Meta arasındaki davada CMA lehine karar verdi. Ancak ortada Meta için toptan bir mağlubiyet olmadığını belirtmek gerekiyor. Mahkeme dava konusu olan altı iddiadan beşinde CMA’yı birinde ise Meta’yı haklı buldu. CMA’nın Snapchat’in Gyfcat’i satın almasından Meta’yı haberdar etmemesinin bir hata olduğu belirtilirken, bu hatanın çözümü için taraflardan fikir alınacağı ifade edildi.

Yine de, mahkeme kararının Meta’nın işini iyiden iyiye zorlaştırdığı söylenebilir. CMA’nın satın almaya karşı çıkarken sunduğu itirazlar mahkeme tarafından onaylanmış durumda. Bu da Meta’yı Giphy’den vazgeçmek zorunda bırakabilir.

Meta Giphy için alınan kararın “savunulması zor” olduğunu iddia etti ve düzeltilmesi gereken ciddi kusurların olduğunun altını çizdi. Şirketin açıklamasında yapılacak yatırımın Giphy’yi platformu kullanan milyonlarca kişi için daha iyi hâle getireceği de vurgulandı.

İLGİLİ HABERLER