Manşetler

Meta’nın gelirleri tarihinde ilk defa azaldı

meta metaverse

Facebook’un çatı şirketi Meta, 2022’nin ikinci çeyreğine ait finans raporunu yayınladı. Şirketin kârındaki düşüş bu çeyrekte de devam etti. Toplam gelir bir yıl önceye kıyasla yüzde 1 oranında azalarak 28.8 milyar dolara geriledi. Kâr ise yüzde 36 oranında azaldı ve 6.7 milyar dolar seviyesine indi.

Bir çeyrekte neredeyse 7 milyar dolar kâr etmek kötü bir durum olmasa da, bir yıl önceye kıyasla yüzde 36 oranında düşüş yaşanması dikkat çekiyor. Buna ek olarak, Meta’nın gelirlerinin de tarihinde ilk kez, yüzde 1 bile olsa, azalması ayrıca göze çarpıyor.

Şirketin reklam ve “uygulama ailesi” gelirleri yıllık bazda yatay bir seyir izlerken, Reality Labs gelirleri yüzde 48 oranında arttı ve 452 milyon dolara çıktı. Ancak bu birimin geride kalan çeyrekteki zararı 2.8 milyar dolar oldu. Reality Labs 2021’de Meta’ya 10 milyar dolar kaybettirmişti. Mevcut tablo, 2022’de bu zararın daha fazla olabileceğini gösteriyor. Reality Labs’in üçüncü çeyrek gelirinin de daha az olması bekleniyor.

Meta uygulamalarının aktif kullanıcı sayıları arttı

Şirketin Facebook, Instagram, Facebook Messenger ve WhatsApp’tan oluşan uygulama ailesinin günlük aktif kullanıcı sayısı 2.88 milyar olurken, aylık aktif kullanıcı sayısının da 3.65 milyar olduğu açıklandı. Her iki kategoride de yüzde 4 oranında bir artış sağlanırken, Facebook özelinde büyüme oranının yüzde 1 olduğu belirtildi.

Meta çeyrek sonuçlarıyla birlikte yönetim kademesindeki bir değişikliğini de duyurdu. Strateji şefliği pozisyonunu oluşturan şirket, 1 Kasım itibarıyla bu görevi finans şefi David Wehner’in üstleneceğini belirtti. Wehner’in koltuğuna ise finans birimi başkan yardımcısı Susan Li oturacak.

İLGİLİ HABERLER