Manşetler

Meta bu yıl F8 geliştirici konferansını gerçekleştirmeyecek

meta metaverse

Meta bu yıl F8 konferansını gerçekleştirmeyecek. Ancak konferansın 2022’yi pas geçmesinin sebebi pandemi değil. Facebook’un çatı şirketinden yapılan açıklamada, şirketin “metaverse’ü inşa etmek” için yeniden yapılandığını ve bu nedenle 2022’de F8’in gerçekleştirilmeyeceğini belirtti.

Meta’nın bu yılki ajandasında başka etkinlikler bulunuyor. Şirket, “Conversations” adıyla bir kurumsal mesajlaşma etkinliği gerçekleştirecek. Connect’i de düzenleyecek olan Meta, yıl boyunca geliştirici sunumlarına da devam edecek.

Şirket, 2019’dan bu yana fiziksel katılımın olduğu bir F8 etkinliği gerçekleştiremiyor. 2020 ve 2021’de COVID-19 nedeniyle F8 çevrimiçi ortamda düzenlenmişti. Meta daha önce de 2009, 2012 ve 2013 yıllarında F8’i pas geçmişti.

Bu kararın pek şaşırtıcı olmadığını söylemek gerekiyor. Facebook geçtiğimiz ekim ayında çatı şirketinin adını Meta olarak değiştirmişti. Metaverse vizyonunu tanımlamanın ilk aşamalarında olan şirket, hâlâ gerekli araçları yaratmakla meşgul. Bu yıl F8 konferansını gerçekleştirmemek, Meta için daha temiz bir strateji oluşturmaya yardımcı olabilir. Şirket bu süreçte geliştiricilerin karşısına daha yeni artırılmış ve sanal gerçeklik araçları da çıkarabilir.

İLGİLİ HABERLER