Teknoloji

Meta daha fazla kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

meta metaverse luxexcel

Facebook’un çatı şirketi Meta önümüzdeki dönemde daha fazla kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. The Financial Times’ın haberine göre; sosyal medya devinde işler bir hayli yavaşlarken, şirketin bir yandan da iş gücündeki kesinti oranını artırmaya hazırlandığı söyleniyor.

Bu kararın personel performans değerlendirmelerinin tamamlanmasının ardından mart ayı itibarıyla duyurulabileceği belirtiliyor. Şirket kasım ayında küresel iş gücünde yüzde 13 oranında bir kesintiye gitme kararı almış ve 11 bin kişinin işine son vermişti. Şirketin 20 yıllık tarihindeki en büyük iş gücü kesintisi, neredeyse her organizasyonu ve birimi etkilemişti.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya devinden şimdilik bir açıklama gelmiş değil. The Financial Times’ın haberinde ise işten çıkarmaların ölçeği konusunda net bir bilgi verilmiyor.

Meta büyük ölçekli işten çıkarmalara giden tek teknoloji şirketi değil

Meta teknoloji dünyasında geniş ölçekli işten çıkarma kararı alan tek şirket değil. Örneğin, Amazon da önce 10 bin kişiyle yollarını ayıracağını açıklamış, ancak daha sonra bu sayı 18 bine çıkmıştı. Microsoft, Google ve Spotify gibi önemli teknoloji şirketlerinde de bu tarz adımların atıldığını belirtmekte fayda var.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, 2022’nin kasım ayından önce yaptığı bir açıklamada şirketin 2023’ün sonu itibarıyla “biraz daha küçük bir yapılanma” hâline geleceğini belirtmişti. Yeni bir işten çıkarma turu iddiası, Zuckerberg ve arkadaşlarının bu hedefe ulaşma konusunda kararlı olduğunu gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER