Teknoloji

Meta Avrupa’da reklamsız kullanım için ücretli abonelik planlıyor

instagram meta messenger

Meta, New York Times’ın haberine göre, kullanıcı verilerinin korunması ve reklam hedeflemesi konularındaki Avrupa Birliği’nin endişelerini gidermek amacıyla sosyal medya ürünleri için ücretli bir abonelik planlıyor. Fiyat veya çıkış tarihi gibi detaylar hâlâ belirsiz, ayrıca bu ürünün gerçekten piyasaya sürülüp sürülmeyeceği de kesin değil.

Avrupa’da hedeflenen reklamcılık seçeneklerini devre dışı bırakma imkanı sunan Meta, hatta bu seçeneği tüm bölgede varsayılan olarak “seçilmiş” yapmayı teklif etmiş. Ancak şirket, düzenleyici endişeler nedeniyle yeni sosyal platformu Threads’ın Avrupa’da lansmanını ertelemiş durumda.

Meta için güvenlik ve uyum konusunda fırtınalı günler

Şirketin, Avrupa kullanıcı verilerini ABD’ye aktarması GDPR’yi ihlal ettiği gerekçesiyle İrlanda Veri Koruma Komisyonu tarafından 1.3 milyar dolar ceza ile karşı karşıya. Temmuz ayında, ABD ve AB arasında bir veri aktarım anlaşması imzalandı, sosyal medya platformları için kısıtlamaların bir nebze hafifletilmesini sağladı.

Meta’nın Avrupa’da yürürlüğe girecek Dijital Pazarlar Yasası konusundaki endişeleri artıyor. Bu yasa, şirketlerin kişisel kullanıcı verilerini, adları ve konumları dahil olmak üzere yeniden kullanmalarını engelliyor. Yasaların sıkılaşması ve veri ihlalleri şirketleri ciddi manada zora sokarken, ücretli abonelik seçenekleri belki de bu sorunlara bir çözüm olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER