ManşetlerTeknoloji

Meta Avrupa’da Facebook ile Instagram ve Messenger hesaplarının bağlantısını kesmeye izin verecek

meta

Meta, Avrupa Birliği’nin mart ayında yürürlüğe girecek yeni tekelle mücadele kurallarına uymak için radikal bir adım atıyor. Şirket; Facebook, Instagram ve Messenger hesapları arasındaki bağlantıyı kaldırmaya izin verecek.

Yani mart ayından itibaren Avrupa’da Facebook hesabı olmadan Facebook Messenger kullanmak mümkün olacak. Benzer bir imkanın Facebook Marketplace ve Facebook Gaming platformları için de sunulduğunu belirtmekte fayda var.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “AB, AEA ve İsviçre’de Instagram ve Facebook kullanan kişilere yakında Meta ürünlerindeki deneyimlerini nasıl yönetmek istediklerine ilişkin çeşitli seçenekler sunulacak.

Kullanıcıların tercih edebilecekleri seçeneklerden bazıları şunlar:

Facebook ve Instagram arasında bilgi kullanımı: Zaten Instagram ve Facebook hesaplarını bağlamayı seçmiş olan kişiler aşağıdakilerden birini seçebilecek:

  • Bilgilerinin Instagram ve Facebook hesaplarında kullanılması için Hesap Merkezimiz aracılığıyla hesaplarını bağlamaya devam etmek; veya
  • Bilgilerinin artık hesaplar arasında kullanılmaması için Instagram ve Facebook hesaplarını ayrı ayrı yönetmek.”

Benzer bir imkan Facebook Messenger için de geçerli olacak: “Facebook Messenger kullanan kişiler, Facebook Messenger’ı Facebook hesaplarıyla kullanmaya devam etmek isteyip istemeyeceklerini veya bağımsız bir yeni Messenger hesabı oluşturmayı tercih edebileceklerini seçebilirler. Facebook bilgileri olmadan yeni bir Messenger hesabı oluşturmayı seçen kişiler, Messenger’ın özel mesajlaşma ve sohbet, sesli ve görüntülü arama gibi temel hizmet olanaklarından yararlanabilecek.”

Meta daha önce de Avrupa’ya reklamsız ve ücretli abonelik paketini getirmişti

Meta aynı imkanı Facebook Marketplace ve Games servisleri için de sunacak. Tıpkı reklamsız ve ücretli abonelik seçeneği gibi, bu yeni özellik de sadece Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre’de geçerli olacak.

İLGİLİ HABERLER