Teknoloji

Meta ilk gelişmiş artırılmış gerçeklik gözlüğünü 2027’de çıkaracak

meta ar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Meta AR ve VR ürünleri için hazırladığı yol haritasını çalışanlarıyla paylaştı. The Verge sitesinin haberine göre, şirket ilk tam teşekküllü artırılmış gerçeklik gözlüğünü 2027’de çıkaracak. Şirket bu tarihten önce başka AR gözlükleri de tanıtmayı planlıyor. Ancak Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in 2027’de çıkacak cihazın şirketin “iPhone anı” olabileceğine inandığı söyleniyor. Bu da Meta’nın tıpkı iPhone gibi endüstriyi sarsacak ve popüler olacak bir ürün çıkarmayı hedeflediğini gösteriyor.

Bu gözlüğün Meta avatarlarını yüksek kaliteli hologramlar olarak yansıtabileceği söyleniyor. Gözlüğün fiyatının yüksek olması da öngörüler arasında yer alıyor. Çalışanların gözlüğü 2024’ten itibaren test etmeye başlayacağı ve sonrasında da şirketin “Innovation” (İnovasyon) serisi adı altında akıllı gözlüğün ilk kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Şirketin tam teşekküllü AR gözlüğü hazır hâle gelmeden önce başka AR ve VR cihazları çıkarmayı planladığı söyleniyor. Bunlar arasında Luxottica ile birlikte geliştirilen Ray-Ban Stories’in yeni versiyonunun, Quest 3 sanal gerçeklik başlığının bulunduğu belirtiliyor. Meta’nın 2024’te Ventura kod adlı başka bir VR başlığı çıkarmayı ve bu başlığı uygun fiyatlarla satmayı planladığı da söyleniyor.

2025’te ise üçüncü nesil Ray-Ban Stories kullanıcılarla buluşacak. Bu gözlükte “vizör” olarak adlandırılan ve gelen mesajları gösterecek, gerçek zamanlı çeviri yapacak ve QR kodlarını tarayacak bir ekranın olacağı söyleniyor. Kullanıcıların gözlüğü el hareketleriyle kullanabileceği ve sanal klavyeyle yazı yazabileceği belirtiliyor. Meta’nın bu ürünlerin yanında bir akıllı saat çıkaracağı da söyleniyor.

Meta AR ve VR üzerinde çalışan tek büyük teknoloji şirketi değil

Meta AR ve VR başlıkları ve gözlükleri çıkarmayı planlayan tek büyük teknoloji şirketi değil. Apple’ın da uzun süredir konuşulan karma gerçeklik başlığını haziran ayında tanıtması bekleniyor. Şirketin bu başlığın daha uygun fiyatlı versiyonu üstünde de çalıştığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER