Teknoloji

Messenger uygulamasında sesli ve görüntülü aramalar daha ön planda olacak

Facebook Messenger sms

Meta’nın Messenger uygulaması ücretsiz sesli veya görüntülü arama yapmanın popüler yollarından biri hâline geldi. Şimdi, yeni bir tasarım değişikliği, arama düğmesini bulmayı biraz daha kolaylaştıracak.

Meta, uygulamanın alt bölümünde yer alan işlev çubuğuna sesli ve görüntülü aramalar için özel bir sekme ekliyor. Yeni sekme, “Sohbetler”, “Hikayeler” ve “Kişiler”in yanında görünecek, sesli ve görüntülü aramalar için ayrı düğmelerle birlikte kullanıcının kişilerinin bir listesini açacak.

Bu küçük bir değişiklik, Messenger’ı daha çok Whatsapp tarzında bir mesajlaşma ve arama uygulaması gibi gösterecektir. Haberi hazırlarken kontrol ettiğimizde henüz kullanıma sunulmamış olduğunu gördüğümüz bu değişiklikten önce, kullanıcıların başka kişileri aramak için öncelikle ayrı bir sohbet oturumu açması gerekiyordu. Yeni özellik, kullanıcıların arkadaşlarını doğrudan aramasına olanak tanıyacak ve ayrıca Messenger’ın arama özelliklerine yabancı olanlar için bir tanışma niteliğini taşıyacak.

Meta’ya göre, Messenger’da sesli ve görüntülü aramaların sayısı 2020’nin başından bu yana yüzde 40 oranında arttı. Şirket, bu yılın başlarında şifreli mesajlaşmaya yönelik özellikleri genişleterek tepkiler, çıkartmalar, mesaja özel yanıtlar ve yönlendirmeler ekledi. Üstelik video görüşmelerine bir dizi AR efekti ekleyerek kullanıcıların filtreler, maskeler ve animasyonlarla denemeler yapmasına olanak tanıyor. Meta’nın planı, 2023’te Facebook ve Instagram için mesajlaşmada uçtan uca şifrelemeyi varsayılan hâle getirmek.

Görüntülü görüşme imkanı sunan ücretsiz mesajlaşma uygulamaları söz konusu olduğunda Messenger’ın karşısında Viber, Signal ve Meta’nın 2014’te satın aldığı WhatsApp dahil olmak üzere uzun bir rakip listesine sahip. Ses ve video işlevlerin ön plana çıkarmak, Messenger’ı diğerlerinden farklı kılma konusunda pek yardımcı olmayacaktır. Ancak kullanım için telefon numarasını gerekli kılan FaceTime’ın dışında, iPhone ve Android kullanıcılarının aralarındaki sesli ve görüntülü görüşmeler için daha sık akla gelen mesajlaşma platformlarından biri hâle gelmesine yardımcı olabilir.

İLGİLİ HABERLER