Teknoloji

Messenger Kids kullanan çocuklar arkadaş ekleme sürecini başlatabilecek

Facebook Messenger Kids uygulamasına uyku modu geliyor

messenger kidsFacebook, Messenger Kids kullanıcısı çocukların arkadaş listelerine yeni kişiler eklemesi konusunda oldukça sıkı bir politika izliyordu. Kontrolü tamamen ebeveynlere bırakan şirket, bu yaklaşımında küçük de olsa bir esnemeye gidiyor.

Bundan böyle servisin iOS ve Android uygulamalarını kullanan çocuklar, bir arkadaşlarına veya tanıdıklarını arkadaş olarak ekleyebileceği süreci başlatabilecek. Ancak bunun için öncelikli olarak ebeveynlerin kontrolü kısmen de olsa çocuklara devretmeye izin vermeleri gerekiyor.

Facebook, özelliği aktif hâle getiren ebeveynlerden çocukları için dört haneli bir sistem parolası oluşturmalarını istiyor. Söz konusu parola, çocuklar tarafından potansiyel Messenger Kids arkadaşlarına iletiliyor. Gelen taleplerin onayı yine ebeveynlere bırakılsa da, özellikle platform üzerinde çocuklarıyla arkadaş olmayan anne ve babalar için onay süreci nispeten kolaylaşmış oluyor.

İsteğe bağlı olarak kullanıma sunulan bu yeni özellik, Facebook’un ince bir çizgi üzerinde yürümeye çalıştığını gözler önüne seriyor. Messenger Kids kitlesini genişletmeyi ve böylelikle 13 yaşına gelen daha fazla çocuğun Messenger’a yönelmesini isteyen Facebook, bir yandan da çocuklar için katı gizlilik kuralları uygulamaktan vazgeçmeyi istemiyor. Sosyal medya devi temkinli davransa da, son hamlesinin çocukların çevrimiçi gizliliği konusunda hassas olan eleştirmenleri kızdırması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER