Teknoloji

Messenger’a kayıt için Facebook hesabı artık zorunlu

facebook messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, Messenger’a bir Facebook hesabı sahibi olmadan kayıt olma imkanını kaldırdı. Önceleri yeni kullanıcılar Messenger veya Messenger Lite uygulamalarını bir hesapları olmasa da, telefon numaraları ile kullanabiliyorlardı.

VentureBeat sitesine konuyla ilgili olarak gönderilen açıklamada, “Messenger’da yeniyseniz, arkadaşlarınızla sohbet etmek ve bağlantıları kapatmak için bir Facebook hesabına ihtiyacınız olduğunu fark edeceksiniz.” ifadesi kullanıldı. “Messenger kullanan kişilerin büyük çoğunluğunun zaten Facebook üzerinden giriş yaptığını tespit ettik ve süreci basitleştirmek istiyoruz. Messenger’ı zaten bir Facebook hesabı olmadan kullanıyorsanız, hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur.”

Facebook hesabı olmayan bazı Messenger kullanıcılarından geçişin düzgün olmadığı şeklinde şikayetler geliyordu. Belki de bir sorun nedeniyle hesaplarının kısıtlandığı şeklinde bir hata mesajı aldıklarını da dile getiriyorlardı.

Facebook, Messenger’a hesap olmadan giriş yapabilme özelliğini Haziran 2015’te, ilk kez ABD, Kanada, Peru ve Venezuela’daki kullanıcılar için sunmuştu. Telefon numaralarına ek olarak, fotoğraflar ve isimler de giriş sırasında kimlik doğrulama amaçlı kullanılabiliyordu.

Bu değişiklik Facebook’un çeşitli mesajlaşma araçlarını birleştirme çalışmasının bir parçası olabilir. Şirketin Messenger’ın yanında WhatsApp ve Instagram üzerinde de mesajlaşma özellikleri bulunuyor. The New York Times bu yılın başlarında üç servisin temelindeki teknik altyapının birleştirilmeye başlandığını kaydetmişti. Bu da üç milyarı aşkın kişinin tek bir platformda haberleşebileceğini gösteriyor. WhatsApp’ın 1.5 milyardan daha fazla aktif kullanıcısı varken, Messenger ve Instagram’ın da sırasıyla 1.3 milyar ve 1 milyarın üzerinde kullanıcısı bulunuyor.

Ayrıca bu yılın başlarında Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin uçtan uca şifrelenmiş mesajlaşma servisine geçiş yapma planını açıklamıştı. Konuyla ilgili bir blog yazısı yayınlamış olan yönetici, “İnsanlar arkadaşlarına ulaşmak için uygulamalarımızdan herhangi birini kullanabilmeli ve ağlar arasında kolay ve güvenli bir şekilde iletişim kurabilmelidir.” demişti. “Hizmetlerimizden herhangi birini kullanarak kişilerinize mesaj göndermenizi ve daha sonra bu birlikte çalışabilirliği SMS’e de genişletmenizi sağlamayı planlıyoruz.”

İLGİLİ HABERLER