Teknoloji

Messenger iOS uygulaması kaybolan mesaj özelliğine kavuşabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

messenger iosFacebook’un sahibi olduğu WhatsApp Messenger, bir süre önce kullanıcılarına uçtan uca şifrelemeyi varsayılan biçimde sunmaya başlamıştı. Sosyal paylaşım sitesin, kontrolündeki bir diğer büyük iletişim platformu olan Facebook Messenger’a da gizliliğe önem verecek kullanıcıları sevindirecek bir özellik eklemeye hazırlanıyor.

iOSAppChanges adını taşıyan bir Twitter hesabı tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, Messenger iOS uygulamasına yakında “kaybolan mesaj” özelliğinin eklenebileceğini ortaya koyuyor. Söz konusu ekran görüntülerinde, diğer kullanıcılarla yapılan sohbetlerde gönderilen mesajların karşı tarafta ne kadar süreyle görüntülenebileceğine dair ibarelerin yer aldığı görülüyor.

Messenger sohbet ekranında özellik aktive edildikten sonra beliren uyarıda “Kaybolan mesajları açtınız. Bu sohbetteki yeni mesajlar, görüntülendikten 15 dakika sonra kayboluyor.” ifadeleri yer alıyor.

https://twitter.com/iOSAppChanges/status/726803477922504704?ref_src=twsrc%5Etfw

Facebook’un bu hamlesini sürpriz olarak nitelememek gerekiyor. Aylık kullanıcı sayısı 100 milyonu aşan popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, mesajların yok olması sayesinde ilgi çekmeyi başarmıştı. Aynı formül, Snapchat’in ilk etapta popülarite kazanmasında da etkili olmuştu. Telegram, “gizli sohbet” adını taşıyan özellikle “uçtan uca” şifrelenmiş ve tamamen güvenli bir sohbet fırsatını sunuyor. Kısa süre önce WhatsApp Messenger’a uçtan uca şifreleme özelliği getiren Facebook, Messenger’ın iOS uygulamasına kaybolan mesaj özelliğini ekleyerek bu konudaki çalışmalarını biraz daha sıkılaştırmış oluyor. Facebook, söz konusu özelliği test etmeye birkaç ay önce Fransa’da başlamıştı.

Messenger iOS uygulaması, yakında gizli sohbet özelliğine de kavuşuyor. Uygulamanın 67.0 numaralı versiyonu, söz konusu “gizli özellik” ile ilgili referanslar barındırıyor.

İLGİLİ HABERLER