Teknoloji

Samsung Message Guard ile sıfır tıklama saldırılarına karşı önlem alıyor

samsung message guard
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Galaxy serisi akıllı telefonlar ve tabletler için, kullanıcıları mesajlarda görüntü eki olarak gizlenen “sıfır tıklama” siber saldırılarına karşı daha iyi koruyabilen yeni bir Message Guard güvenlik özelliğini kullanıma sundu. Casus yazılımları ve diğer kötü amaçlı kodları, sahibinin herhangi bir müdahalesi olmadan cihazlara yükleyen sıfır tıklama saldırıları, son birkaç yılda giderek daha yaygın hâle geldi.

Sıfır tıklama saldırılarının en dikkate değer örneklerinden biri, 2020 yılında Citizen Lab tarafından keşfedilmişti. 2017 ile 2020 arasında gazetecilerin, politikacıların ve aktivistlerin telefonlarına NSO’nun Pegasus casus yazılımını yüklemek için bilinen bir iOS / iMessage sıfır tıklama güvenlik açığından yararlanılmıştı.

Sıfır tıklama saldırıları genellikle çok az iz bırakır ve kurbanlar, cihazlarının ele geçirildiğinden tamamen habersiz olabilir. Bazı durumlarda, kullanıcıları korumaya yönelik uçtan uca şifreli mesajlaşma gibi güvenlik önlemleri, gönderilen veriler yalnızca gönderen ve alıcı tarafından görüntülenebildiğinden, sıfır tıklama saldırılarının tespit edilmesini daha da zorlaştırabilir.

samsung message guard

İlginizi çekebilir

Samsung; Message Guard özelliğinin, PNG, JPG/JPEG, GIF, ICO, WEBP, BMP ve WBMP formatındaki görüntü dosyalarında gizlenen potansiyel tehditleri herhangi bir zarara yol açmadan önce otomatik olarak karantinaya alıp etkisiz hale getirerek bu saldırıları gerçekleşmeden önce önlemeye yardımcı olabileceğini iddia ediyor. Bir Galaxy cihazı, resim eki olan bir kısa mesaj aldığında, Message Guard, kötü amaçlı olabilecek herhangi bir kodu kilitlemek için resim dosyasını cihazınızın geri kalanından izole eder. Daha sonra da, cihaza bulaşmamasını sağlamak için görüntüyü işlemeden önce tarar.

Samsung Message Guard, ilk olarak Galaxy S23 serisi telefonlarda kullanılacak. Bu yıl içinde belirli bir zamanda, One UI 5.1 veya üstünü çalıştıran diğer Galaxy akıllı telefonlar ve tabletlerde de kullanıma sunulacak. Message Guard şu anda Samsung Mesajlar ve Google Mesajlar üzerinde çalışıyor. İleride bir tarihte, bir yazılım güncellemesi aracılığıyla açıklanmayan üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarına sunulacak. Samsung’a göre, Message Guard’ın kullanıcı tarafından etkinleştirilmesi gerekmiyor ve arka planda sessizce ve büyük ölçüde görünmez bir şekilde çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER