Eğlence

Mertkan Erkan’ın iPhone 13 Pro Max ile çekilen video klibi Apple Music’te

mertkan erkan iphone 13 pro max
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone’larla çekilen yapımlara yenileri katılmaya devam ediyor. Son olarak Mertkan Erkan’ın Sonumu Bile Bile adını taşıyan yeni single çalışmasının video klibi Apple’ın iPhone 13 Pro Max modeliyle çekildi. Üstelik Apple’ın belirttiğine göre, bu yeni single çalışmasının müzik videosu cuma günü sadece Apple Music’te müzikseverler ile buluştu.

Falanlar Fişmanlar ile çıkış yakalayan ve 2021 sonunda Kara Kara‘yı yayınlayan Mertkan Erkan, yeni single çalışmasını “Sadece onunla olmak için her şeyi silebilecek gücün satırlara dökülmesi” olarak tanımlıyor. Elektronik dans müziği ritimleri ile süslenmiş olan Sonumu Bile Bile‘nin sözleri Erkan’a aitken, bestesi ise Mertkan Erkan’ın yanında Juren Vu ve Onur Gözüm imzasını taşıyor. Yönetmenliğini hâlâ Konya Dilek Sabancı Konservatuarı’nda eğitimine devam eden Berat Hekim’in üstlendiği ve görüntü kalitesi ile öne çıkan müzik videosu sadece iPhone 13 Pro Max kullanılarak çekildi.

Berat Hekim yaklaşık üç yıldır kendi görüntü perspektifi ile müzik videosu tasarlıyor. Sonumu Bile Bile’nin video klibinde  bir İstanbul Retrospektifi tasarlamak ve bunu zıtlık oluşturacak bir karakter seçimiyle seyircinin izlenimine sunmayı hedeflemiş. iPhone 13 Pro Max ile çekilen müzik videosunda Makro çekim özelliği ile en küçük detayları yakalandı. Klibin kurgusu iPhone ile yapan Mertkan, bu sayede çekilen görüntülerin bozulmadan işlevselliği korumasına yardımcı olduğunu ekledi. Klibin düzenlemeleri ise sadece CapCut uygulaması kullanılarak yapıldı. Hekim, klipte iPhone 13 Pro Max kullanımı ile ilgili olarak “Kameranın aktüel kullanıldığı ve sabit planların az olduğu bu klipte;  iPhone bize kıyaslanamaz derecede kamera hareketi kolaylığı ve stabilizasyon konusundaki başarısı sayesinde istediğimiz görüntüleri almakta büyük bir rahatlık ve yüksek kalite görüntüler alma olanağı sağladı.” dedi.

mertkan erkan iphone 13 pro max

Görüntü yönetmenliğini Sadık Buğra Yavuz ‘un yaptığı klipte mekan, renk ve atmosfer tasarımını büyük bir incelikle seçildi. Görüntü Yönetmeni, iPhone 13 Pro Max’in Ultra Geniş Kamera özelliği sayesinde dar ve karanlık mekanlarda taşınabilirliği ve düşük ışıkta yüksek kalitede görüntü alabilme kolaylığı sağlandığını dile getirdi. Erkan, yeni müzik videosunun iPhone 13 Pro Max ile çekilmesinin kendilerine sahada zaman, kamera ile zorlanılan dar alanlara girme ve dolu sokaklarda rahatça çekim yapılabilmesi açısından büyük rahatlık sağladığını ve bu işlevler nedeniyle tercih edildiğini belirtti.

Yeni single’ı Sonumu Bile Bile’yi müzikseverlerle buluşturmanın heyecanını paylaşan Erkan, “Müzik vasıtasıyla bir duyguyu farkı kitlelere iletmek çok hızlı ve güçlü oluyor , hele ki dinleyici sizin yazdığınız bir sözü kendi arabasında, okulunda bağırarak söylediği zaman bir şeyler başardığınızı hissediyorsunuz.” dedi.

Sonumu Bile Bile video klibine buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER