Teknoloji

Mercedez-Benz ev tipi aküleriyle Tesla’ya rakip oluyor

mercedes-benz-powerpack-100615

Tesla evlerin duvarına yerleştirilecek büyük akü paketlerini üretmek konusunda kendisini epey yeterli görüyor, ancak görünüşe göre bu işe soyunacak tek elektrikli otomobil üreticisi değil gibi görünüyor. Alman Daimler de Mercedes-Benz markalı aküleri eylül ayından itibaren ana vatanı Almanya’da, Accumotive adlı iştiraki aracılığıyla satışa sunmayı planlıyor. Şirket şu an için kayıt toplamaya başladı.

Tesla’nınki gibi Mercedes’in aküleri de temelde otomobiller düşünülerek tasarlanan hücrelerle dolu şekilde geliyor. Üstelik bunlar güneş enerjisini gece boyunca depolayacak ve evler talebin düşük olduğu saatlerde şehir şebekesinden beslenebilecek. Şirket her biri 2.5 kWh olmak üzere sekiz adet pil paketinin birleştirilebileceğini ve toplamda 20 kWh’lik bir enerjinin elde edilebileceğini belirtiyor. Görünüşe göre, şirket aşırı derecede büyük kullanıcılar için farklı konfigürasyonlarda daha yüksek kapasiteli enerji depolama seçenekleri de sunacak. Tesla’nın Powerwall üniteleri gibi Powerpack’ler de 10 MWh veya daha fazlasına ölçeklenebilecek.

Tesla Powerwall’ları için olağanüstü taleple karşılaştığını söylemişti, bu nedenle Mercedes’i piyasaya girişinin de talebi yaymaya yardımcı olacağını söylemek mantıklı olacaktır. Ayrıca küçük bir rekabet kimseyi incitmez. Mercedes’in akü paketlerinin fiyatı bilinmiyor, ancak Tesla’nın sistemlerinin başlangıç fiyatı 3500 dolar olarak belirlenmişti.

İLGİLİ HABERLER