Ulaşım

Mercedes’ten dikkat çekici elektrikli otomobil konsepti: Vision EQS

mercedes vision eqs

Mercedes, EQ adını verdiği elektrikli otomobil serisini birkaç ayda bir yeni otomobillerle genişletiyor. Şirketin bu yaklaşımı, sürüş esnasında şımartılmayı seven lüks otomobil meraklıları için iyi haber anlamına geliyor. Mercedes Vision EQS adını taşıyan yeni konsept otomobil ise şimdiye kadar sergilenenlerden biraz daha farklı bir yerde duruyor.

Vision EQS’i, “Mercedes’in gelecekteki sedan otomobillerine bakışı” olarak tanımlamak mümkün. EQS’in gerçek versiyonunun tanıtılan konsept versiyondan farklı görünmesine kesin gözüyle bakılıyor. Otomobilin bu şık tasarım dokunuşlarını kaybetmesinin üzücü olacağı söylenebilir.

Dört çekerli Vision EQS, serinin diğer araçlarında görülen gümüş ve mavi estetiği muhafaza ediyor. Mercedes’in tasarım stüdyosunun imzası olarak tanımlanabilecek yuvarlatılmış kenarlar da görsellerde göze çarpıyor. Otomobilin profili akıllara bir fasulyeyi getiriyor. Vision EQS, havalı görünmesinin yanı sıra teknik bakımdan da etkileyici özelliklere sahip.

Mercedes Vision EQS ne zaman yollarda olabilir?

Vision EQS’in elektrikli motoru 469 hp gücünde. Otomobil, 0’dan 65 kilometre hıza 4.5 saniyenin altında bir sürede ulaşacak. 700 kilometre menzil vadeden otomobilin bataryasının 350 kW’ye varan şarj desteğiyle 20 dakikadan kısa bir süre içinde yüzde 80 doluluk oranını görebileceği belirtiliyor.

Vision EQS için somut bir üretim başlangıç tarihi verilmiş değil. Dolayısıyla otomobilin galerilere ne zaman geleceği bilinmiyor. Vision EQS’in üretim versiyonu, mevcut konseptin yarısı kadar iyi görünürse bunun Mercedes hayranlarını sevindireceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER