Ulaşım

Mercedes’ten yeni sürücüsüz otomobil konsepti: Tokyo Vision

mercedes-tokyo-vision-281015-1

Mercedes, en yeni sürücüsüz otomobil konsepti Tokyo Vision’ı Tokyo Motor Show kapsamında görücüye çıkardı. Otomobile bu ismin verilmesinde gözler önüne çıktığı ilk yerin Tokyo olmasının etkili olduğunu söylemek gerekiyor. Şirketten yapılan açıklamada otomobil, “Mega şehrin trafik keşmekeşinin ortasında bir rahatlama alanı” şeklinde tanımlanıyor. Aracın iç tasarımına bakıldığında bu tanıma hak vermemek elde değil. Mercedes Tokyo Vision’da bulunan yay şeklindeki arka koltuk, rahatlamak için geniş bir alan sağlıyor.

Mercedes Tokyo Vision’ın henüz üretime hazır olmadığını özellikle belirtmek gerekiyor. Aracın motorundan iç mekandaki füturistik ekranlara kadar her şey, şu an için bir konseptten ibaret. Ancak Mercedes’i 2015’te görücüye çıkarttığı tüm konsept otomobillerinde belli bir tasarım temasına sadık kaldığı için tebrik etmek gerekiyor. CES 2015’te tanıtılan F 015’ten bu yana Mercedes’in gözler önüne serdiği tüm konsept otomobilleri, aynı yaklaşımla tasarlandıklarını belli ediyor.

Mercedes Tokyo Vision’ın ilginç yönlerinden birisi de, hologram projeksiyon. Bu sistem, harita ve uygulamaları üç boyutlu olarak gösteriyor. Sadece elektrikle 190 kilometre yol kat etmesi planlanan Mercedes Tokyo Vision, hidrojen yakıtıyla 790 kilometre mesafe alabiliyor. Otomobilin ne zaman yollara çıkabileceği bilinmese de, sadece görseller bile heyecan uyandırmaya yetiyor.

İLGİLİ HABERLER