Ulaşım

Mercedes “yüksek kaliteli” sürücüsüz taksi servisinin iyi bir fikir olduğunu düşünüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mercedes-surucusuz-otomobil-150915

Mercedes-Benz, kendi sürücüsüz otomobil serisini geliştirmek ve bu araçlarla bir taksi servisi oluşturmayı değerlendiriyor. Reuters’in haberine göre; Alman otomotiv devi, bir araç sahibi olmayı tercih etmeyen, ancak üst sınıf ve yüksek kaliteli hizmet almak isteyen kitlenin ilgisini çekmeyi amaçlıyor.

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda konuşan Mercedes’in çatı şirketi Daimler’in CEO’su Dieter Zetsche, sürücüsüz otomobil ve yüksek kaliteli taksi servisinin kendileri açısından somut hedefler olduğunu dile getirdi.

Sürücüsüz otomobillerin günlük hayata dahil olmasına daha uzun bir süre varmış gibi gözüküyor. Zetsche ise sürücüsüz otomobillerle şirketin mevcut car2go sisteminin desteklenebileceğine inanıyor. Daimler CEO’suna göre, otomobilin müşterinin ayağına gelmesi, car2go’yu daha cazip hâle getirecek bir adım olarak niteleniyor. Zetsche, servisin manuel çağrıya ihtiyaç duymadan takvimdeki randevulara göre kullanılır hâle gelmesi durumunda ise car2go’nun çok daha işlevsel olacağını belirtti.

Aynı zamanda MyTaxi uygulamasının sahibi olan Daimler, Nokia’nın Here haritalar birimini Audi ve BMW’nin de dahil olduğu bir konsorsiyum eşliğinde 3 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Zetsche, ellerindeki mevcut imkanları geleceği parlak iş kollarıyla birleştirmek için fazla hayal gücüne ihtiyaç duyulmadığını dile getirdi. Mercedes, sürücüsüz otomobil ve kamyonlarını geliştirmiş olsa da, ortaya çıkan ürünlerin şu an için prototip seviyesinden öteye gitmediğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER