Ulaşım

Mercedes akıllı far teknolojisini Maybach’ta kullanacak

mercedes maybachMercedes füturistik far teknolojisini Mercedes Maybach S Serisi araçlarında kullanmaya hazırlanıyor. Mercedes’in çatı şirketi Daimler’den yapılan açıklamada, akıllı far teknolojisinin ilk etapta kısıtlı sayıda araca yerleştirileceği belirtildi.

Mercedes LED ızgarası formundaki far tasarımını ilk olarak 2015’te F 015 adını taşıyan araştırma aracında göstermişti. Ancak şirketin yeni dijital ışıkları, LED ızgarasından daha net ve açık bir aydınlatma vadediyor. HD kalitesinde aydınlatma sunan farlarda 1 milyondan fazla piksel bulunuyor ve sistem otomobilin önünün ne kadar aydınlatılacağını kontrol edilebiliyor. Farlarda parlaklık seviyesinin ayarlanmasında kullanılan sensörler bulunuyor. Bu sensörler sayesinde karşıdan gelenlerin gözlerinin ışıktan etkilenmesi engelleniyor.

Mercedes’in akıllı far teknolojisinin bir diğer özelliği ise sürüş ve yol bilgilerini yol üzerine yansıtabilmesi. Örneğin, bakım çalışmalarının olduğu bir yolda giderken sürücülere hangi çizgide ilerlemeleri gerektiği konusunda yardım ediliyor. Öndeki araca yakın ve hızlı biçimde ilerlendiğinde ise yol üzerinde bir çarpışma uyarısı gösteriliyor.

Mercedes Maybach S-Serisi otomobil satın alanlar, yılın ilk yarısında akıllı far teknolojisini taşıyan araçlarının keyfini sürmeye başlayabilecek. Mercedes’in ardından otomotiv sektörünün diğer önemli markalarının da benzer far teknolojileri sunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER