ManşetlerUlaşım

Mercedes Maybach EQS ile zenginlerin ilgisini çekecek çevreci bir yaklaşım – Video

mercedes maybach

Mercedes-Benz, şirketin ileri teknolojili elektrikli otomobillerinin geleceğinin nasıl görünebileceğinin dair bir önizlemesi olarak nitelendirdiği, gösterişli bir konsept otomobil olan elektrikli Maybach EQS‘i sergiledi. Şirket, G-Serisi SUV konseptini ve daha ulaşılabilir seviyede bulunan bir elektrikli sedanı da duyurduğu IAA Mobility fuarında EV SUV’yi tanıttı.

Mevcut Maybach GLS ile karşılaştırıldığında, EQS konsepti fazla tuhaf görünmüyor. Mercedes, bu konsept aracın modüler elektrik mimarisine dayandığını söylüyor. Bu sistemin aynısı yakında çıkacak olan EQS sedanına güç veriyor. Şirket, konseptin Maybach adının ima ettiği ayrıcalık ve lüksten vazgeçmeden, “yerel açıdan emisyonsuz bir gelecek” vizyonunu sergilemeyi amaçladığını söylüyor. Mercedes, iç mekanın size bir yatı hatırlatacağını söylüyor ve SUV’de “Şoför paketi” denen bir özellik de var.

Mercedes’in konsept otomobil için hazırladığı sayfada, Maybach EQS’in dinamik silueti ve kesintisiz tasarımına vurgu yapılıyor. Neyse ki, elektrikli otomobil “çevre dostu” temasına uygun olarak, sahte kürkten yapılmış hasırlara sahip. Tabii ki, Maybach bir büyük L Luxury markasıdır, bu nedenle herhangi bir konseptin çevresi için prestijli bir havası olması gerekir. Farlarındaki Maybach logolarına kadar her türlü detay düşünülmüş.

Yine de, Maybach EQS şu anda yalnızca bir konsept otomobil niteliğini taşıyor. Yani, henüz piyasaya çıkmıyor. Bu otomobil sıradan sürücüler açısından tuhaf bir araç olsa da, Mercedes’in geçen yılki Avatar otomobili gibi bakıp “Evet, belki yıllar yıllar sonra” diye düşüneceğiniz türden bir konsept değil. Mercedes, bu konsepti Maybach serisinde “ilk tamamen elektrikli seri üretim modelinin net bir önizlemesi” olarak nitelendiriyor. Üstelik şirket zaten kullanabileceği bir elektrikli araç platformuna sahip. Yani, şu anda konsept aşamasında olan lüks aracın yakın gelecekte yollara çıkması çok uzak bir ihtimal değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER